Spahić: Ganci su igrali kao Bosanci

KAPETAN reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić sasuo je salve kritika na vodstvo tamošnjeg Nogometnog saveza, niti dva mjeseca od početka kvalifikacija za Euro 2012.

"Kako je moguće da smo došli u situaciju da ne znamo hoće li reprezentacija uopće postojati večeras. Nevjerojatno je u kakvu nas je situaciju doveo Savez, koji je postao čista seljačka zadruga, puna lopova i lažova. Nemoguće je se skoncentrirati na utakmice u trenutku kad znate da vam svaki čas može biti ugašena ekipa", rekao je Spahić u intervjuu za Reprezentaciju.net komentiravši kako je gotovo sve u BiH nogometu išlo naprijed u zadnjih nekoliko sezona izuzev vodstva NSBiH:

"Mnoštvo pozitivnih stvari je iza ove ekipe, napravili smo dobar rezultat u kvalifikacijama, okupili odličnu momčad, koja će zajedno igrati još barem dva ciklusa. Baš me zanima što su bi čelnici Saveza odgovorili na upit gdje je njihov napredak."

Stožerni igrač nesuđenog Hajdukova protivnika u trećem pretkolu Europa lige Montpelliera u razgovoru o nešto opuštenijim temama dao je zanimljiv opis reprezentacije Gane:

"Oni su me najviše podsjetili na nas, jako su borbena momčad, a uz to igraju jako lijepo. Sastavljeni su od niza kvalitetnih pojedinaca, koji predstavljaju iznimno kompaktan kolektiv, baš kao i Bosna i Hercegovina."

Za razliku od velikog broja nogometnih zaljubljenika, Svjetsko prvenstvo je opravdalo Spahićeva očekivanja: "Kako se bližio kraj gledali smo sve ljepše utakmice, u početku je preveliki pritisak ubio ljepotu. Kasnije se otvorilo", kazao je Spahić, koji je također jedan od onih što su vidjeli Španjolsku na vrhu:

"Najjača su reprezentacija na svijetu, a to što su zabili malo golova zaista nije važno, bilo je dovoljno za titulu."

Pročitajte više