Spahija: Izvukli smo teškog protivnika

NEVEN SPAHIJA trener Valencije, osvrnuo se na ždrijeb četvrtfinala španjolskog košarkaškog Kupa kralja. ''Kuglice'' su spojile Valenciju i Estudiantes.

Turnir će se od 18. do 21. veljače održati u Bilbau.

"Dobili smo vrlo teškog protivnika koji trenutno igra svoju najbolju košarku. Nakon što je Estudiantes započeo prvenstvo s pet poraza u nizu, sada su prikupili već osam pobjeda", kaže Spahija.

Pa ipak, Estudiantes je i dalje na negativnom omjeru, 8-9, dok je Spahijina momčad na četvrtom mjestu na ljestvici s 12 pobjeda i pet poraza. Valencia će u sljedećem prvenstvenom kolu (16. siječnja) gostovati baš kod Estudiantesa, kojeg je u 1. kolu svladala pred svojim navijačima 80:68.

Uz Estudiantes, potencijalni protivnici Valencije bili su još Joventut, Cajasol i domaćin Bilbao Basket.

"Estudiantes je podjednako snažan kao i ti sastavi, a u zadnje vrijeme i bolji nego, recimo, Bilbao ili Cajasol. Kup je uvijek natjecanje iznenađenja, a do završnog turnira ostalo je još više od mjesec dana. Dotada se mnoge stvari mogu dogoditi. Nadam se jedino da se nama neće dogoditi neka ozljeda u momčadi",  zaključio je Spahija.

Uz Spahiju na klupi, Hrvatska će imati predstavnike u četvrtfinalu turnira i na parketu, no loša je vijest da će samo jedan od dva kluba u kojima igraju hrvatski košarkaši vidjeti polufinale. Naime, ždrijebom je odlučeno da se međusobno u baskijskom srazu sučele Caja Laboral Stanka Baraća i Bilbao Basket u kojem igraju Marko Banić i Damir Markota.

U preostala dva četvrtfinalna susreta, sastaju se Barcelona i Cajasol, odnosno Real Madrid i Joventut.

Pročitajte više