Spahija: Možda odem u NBA ligu

O VLASTITOJ je profesionalnoj budućnosti očekivanja s novinarom lokalnog Las Provinciasa, dnevnika Valencije i Levantea, podijelio hrvatski košarkaški trener Neven Spahija.

Iako je uglavnom odgovarao na pitanja o klupi Valencije, koju je nakon iznimno uspješne sezone napustio po ispadanju kluba iz španjolskog doigravanja, 47-godišnji je hrvatski trener otkrio da razmišlja o velikom iskoraku u vlastitoj karijeri.

"Trenutačno sam bez kluba. Želim dobro isplanirati svoj budući profesionalni angažman i privatni život. Razmišljam o odlasku u NBA ligu. Ili ću se na to odvažiti u sljedeće dvije godine ili neću nikad. Naravno, zasad tamo ne mogu dobiti posao prvog trenera. Otišao bih raditi kao asistent. Kamo? Ne znam. Nije bitno. Imam u NBA ligi puno prijatelja. A dok imam ambiciju, neću odustati."

Odluči li se na odlazak u Ameriku, dao je naslutiti Spahija, posvetit će se dugogodišnjem dokazivanju u najboljoj košarkaškoj ligi na svijetu.

"Bih li se ponovno vratio u Valenciju? Ukoliko ne odem u Ameriku, bih, zašto ne? Pod uvjetom da u međuvremenu klupske ambicije postanu razmjerne mojima ili još veće od mojih."

Isključivo su ambicije Valencije, koja zbog financijskih teškoća mora štedjeti, razlog zbog kojeg je napustio klub već nakon prve godine ugovora.

"Ništa drugo nije razlog. Kada vam odgovorni u klubu kao treneru kažu da je postojeći budžet za momčad neprimjereno nerazmjeran klupskim prihodima, onda znate da svoje ambicije morate pokušati zadovoljiti negdje drugdje."

U pregovorima je Spahija dosad bio s turskim klubovima Fenerbahçeom i Efes Pilsenom. Trenutačno, kaže, ne pregovara o novom poslu.

"Odmaram se. Preda mnom je još mnogo stvari koje moram obaviti. Dvadesetog srpnja spremam se na putovanje u Brazil i Argentinu", rekao je Spahija.

Pročitajte više