Spahija ostaje bez Sefoloshe: "S Tomasom ćemo biti dovoljno jaki"

HRVATSKI predstavnici u stranim klubovima s različitim su uspjehom participirali u dvobojima 7. kola košarkaške Eurolige odigranima u četvrtak.

U Istanbulu je Fenerbahçe pod trenerskom palicom Nevena Spahije došao do vrijedne pobjede nad Olympiacosom 86-70 u posljednjoj četvrtini koju je dobio s 13 razlike (27-14). Spahijina momčad u A skupini sada ima četiri pobjede i tri poraza.

Strijelce Fenerbahçea predvodio je Curtis Jerrells sa 17 koševa, odmah do njega bio je Roko Leni Ukić sa 16 koševa. Bojan Bogdanović igrao je nepunih 17 minuta i za to vrijeme upisao 8 koševa uz 1 skok.

"Čestitam mojim igračima na ovoj vrlo važnoj pobjedi. Iskreno govoreći, Olympiacos je imao puno problema uoči utakmice, a onda im se tijekom dvoboja natovario novi problem, jer su ostali bez svog drugog najboljeg igrača Antića. Nisu ga mogli nadopuniti i riješiti taj problem. Mi smo uspjeli zaustaviti Spanoulisa (7 koševa, op.a.), nismo mu dopustili da se razmaše. Što se tiče Thaba Sefoloshe, zahvaljujemo mu na svemu, dao je veliki doprinos našoj momčadi. Kada nas napusti, njegovo mjesto zauzet će Marko Tomas. Da nam se Tomas nije ozlijedio, ne bismo niti dovodili Sefoloshu, jer smo dovoljno jaki", rekao je Spahija.

U skupini D Montepaschi je očekivano slavio na gostovanju kod Olimpije 63-57. Hrvatski košarkaš Damir Markota bio je najbolji pojedinac Olimpije s valorizacijskim indeksom 20. Ubacio je 10 koševa (dvice 3-4, trice 0-5, sl. bacanja 4-4) i uhvatio čak 15 lopti pod obručima, od čega 7 u napadu. Za nepunih 37 minuta na parketu skupio je i 5 asistencija, ali i 4 izgubljene lopte.

"Razlika u talentu dvije momčadi bila je vidljiva u zadnjim minutama. Dali smo sve od sebe da pobijedimo Montepaschi i zadržimo bolje izglede za plasman u Top 16. Nismo imali niti sreće ovoga puta. Neke lopte koje obično pogađamo nisu nam ušle", komentirao je Markota, čija ljubljanska momčad je ostala na jednoj pobjedi.

Košarkaši UNIKS-a pobijedili su u Kazanu momčad Galatasaraya sa 72-61 u istoj skupini. Ruska momčad ostvarila je petu pobjedu, a Galatasaray četvrti poraz. Hrvatski reprezentativac Lukša Andrić odigrao je za goste nepunih 11 minuta, u kojima je prikupio 5 osobnih pogrešaka. Andrić je postigao šest poena uz šut 2-4 za dva poena i 2-2 iz slobodnih bacanja. Imao je dva skoka i dvije izgubljene lopte.

"Ovo je bila vrlo važna utakmica za nas. Nažalost, izgubili smo. U prvom dijelu smo pružili dobar otpor, ali smo u nastavku odigrali lošu obranu, štoje bilo i odlučujuće u ovoj utakmici", izjavio je Andrić.

Dodajmo još kako je Real našeg Ante Tomića trijumfirao kod Emporio Armanija u Milanu sa 72-65 u B skupini. Realu je ostvarena pobjeda bila peta ovosezonska i njome se na čelu skupine C izjednačio s Maccabijem. Hrvatski centar Ante Tomić bio je jedan od četvorice Realovih dvoznamenkastih igrača po broju poena. Zabio ih je 10 za nepunih 19 minuta na parketu uz šut za dva poena 5-8. Skupio je i 5 skokova, 1 asistenciju i 2 izgubljene lopte.

U redovima milanskog sastava, kojem je ovo bio peti ovosezonski poraz, Leon Radošević nije dobio priliku za igru.

Pročitajte više