Spahija ostaje u Italiji

IAKO su postojale određene indicije o prelasku selektora hrvatske košarkaške reprezentacije Nevena Spahije iz talijanskog Roseta na splitske Gripe, to se zasad neće dogoditi.

Nakon intenzivnih kontakata Spahije s predsjednikom Splita CO, Dinom Rađom, ipak je početak godine donio rasplet slučaja Roseto. Naime, Talijani su se prošle godine našli u nezavidnoj situaciji. Nedostatak sponzora i financija rezultirao je lošim investiranjem u nove igrače, a time i na rezultate kluba u prvenstvu. Sve to je navelo hrvatskog selektora da počne gledati prema "žutima".

Kako se bližio kraj godine, Spahijin prelazak u Split bio je sve izgledniji. Ipak, Talijani su uspjeli naći sponzore za predstojeću sezonu, financijsko stanje se popravilo i već razmišljanju o pojačanjima. Riječ je dvojici Talijana i jednom Amerikancu, koji bi uskoro trebali zaigrati u dresu Roseta.

Budući da Spahijinog prelaska na Gripe zasad neće biti, kalkulira se da bi on to mogao učiniti na ljeto. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Spahija otkriva kako je pregovarao s Rađom o prelasku među "žute", te da mu je rekao "da" ali samo ukoliko otiđe iz Roseta. Prema Spahiji, on i Rađa, su konkretno razgovarali o prelasku ali sada, u siječnju.

"Ni slova nismo govorili o tome hoću li možda doći na ljeto. Niti sam ja o tome razmišljao," rekao je Spahija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.