Spahija: U Tursku ne idemo turistički

KOŠARKAŠI Tau Ceramice ostvarili su i petu pobjedu u 5. kolu Topa 16 Eurolige, svladavši na svom parketu Aris 90:74 u G skupini.

Trener Neven Spahija i razigravač Zoran Planinić imaju puno razloga za zadovoljstvo. Njihova Tau Ceramica je s maksimalnim dosadašnjim učinkom u drugom krugu Eurolige osigurala četvrtfinale, odnosno prvo mjesto u skupini i eventualni susret više kod kuće u četvrtfinalu.

"U ovoj utakmici nismo imali isti dobar ritam kao u dvije ili tri zadnje koje smo odigrali, ali sam zadovoljan jer sam mogao dati priliku svim igračima u sastavu, a pogotovo onima koji su imali problema s ozljedama, kao što su Mickeal, Rakočević ili Vidal. Zadnje dvije minute prvog poluvremena smo igrali loše u obrani, a sve ostalo je bilo u redu. Opet smo postigli 90 koševa, dakle, odradili smo dobar posao u napadu", izjavio je nakon pobjede na Arisom Neven Spahija.

U posljednjem, 6. kolu Tau Ceramica će gostovati kod Fenerbahçea...

"Idemo u Tursku po pobjedu. Moramo pokazati da smo ozbiljna momčad, ne smijemo olako shvatiti taj susret samo zato jer smo se već kvalificirali među 8 najboljih. Sigurno nećemo putovati u Istanbul tek kao turisti."

"Ne mogu reći s kojom bi momčadi iz D skupine volio da se sastanemo u četvrtfinalu, bi li to bio Panathinaikos, Montepaschi ili ili Partizan, koji konkuriraju za prolaz iz te skupine", zaključio je Spahija.

D.R./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više