Spahijina i Planinićeva TAU Ceramica razbila Barcelonu

KOŠARKAŠI TAU Ceramice otvorili su finale ACB lige pobjedom u Barceloni. Momčad koju vodi Neven Spahija i za koju igra Zoran Planinić pobijedila je 75:64.

Barcelona je idealno otvorila utakmica, već su u 2. minuti vodili 11:2, no to je bilo sve što su domaći košarkaši napravili u prvoj utakmici finalne serije.

Nakon toga, pa do kraja utakmice sve je proteklo u ritmu momčadi koju vodi bivši hrvatski izbornik Neven Spahija. Za tili čas je TAU Ceramica vodila 16:14 i do kraja više nije ispuštala prednost.

U prvom poluvremenu su gosti iz Vitorije imali sjajan šut. Za dva poena 60 posto, a za tri poena su pogodili sedam puta od dvanaest pokušaja.

Hrvatski košarkaš Zoran Planinić je odigrao 21 minutu i postigao je sedam poena. Niti jedan od četiri šuta za dva poena nije pogodio, no za tri poena je gađao 2:2. S linije slobodnih bacanja je pogodio jedno od tri pokušaja, a imao je četiri skoka i tri asistencije.

Najbolji je kod TAU Ceramice bio Tiago Splitter koji je postigao 21 poen (šut 10-12). Imao je četiri asistencije i dva skoka. Rakočević je postigao 12, a po 9 poena su postigli Teletović, Mickeal i Singleton.

Kod Barcelone je bolji od ostalih bio Ersan Iljasova koji je postigao 21 poen uz 10 skokova, dok je Grimau postigao 17 uz sedam skokova.

Druga utakmica se igra u Barceloni u subotu, a prvak će biti momčad koja prva dođe do tri pobjede. 

ACB liga, finale, 1. utakmica:

Barcelona - TAU Ceramica 64:75 (0:1)  

Totalsport
Foto: AFP
 

Pročitajte više