SPALLETTI NAHVALIO PERIŠIĆA "On je jedan od lidera momčadi"

Foto: Getty Images / Guliver Image

INTER se priprema za prvu utakmicu u Serie A, u kojoj će igrati derbi s Fiorentinom na Giuseppe Meazzi (nedjelja 20:45 sati). Trener Luciano Spalletti govorio je o Ivanu Perišiću i tome koliko je hrvatski reprezentativac važan za Nerazzurre.

"Od početka je klub razgovarao s Ivanom, koji nam je rekao neke stvari i mi smo ga saslušali. Međutim, on je izvrstan igrač i može biti poput Giacinta Facchettija, Javiera Zanettija ili Marca Materazzija, vođa ovog Intera", smatra Spalletti. 

Perišić je bio blizu odlaska u Manchester United, gdje ga je želio Jose Mourinho, ali se dva kluba nisu uspjela dogovoriti oko cijene transfera. Na kraju će vjerojatno bivši igrač Hajduka ostati na Meazzi.

"Nikada nisam imao problema s njim, naprotiv. Vrijedno trenira i jedan je od najprofesionalnijih nogometaša koje sam upoznao. Ima osjećaj za klub i posvećen je u svemu što radi ovdje. Jednostavno, Perišić je jedan od najvažnijih igrača u novom projektu Intera i lider ove momčadi", zaključio je strateg talijanske ekipe.

Također, Perišić je putem društvenih mreža poručio da je spreman za početak sezone, a uskoro bi mogao potpisati novi ugovor do 2021. godine, uz plaću od 5,5 milijuna eura po sezoni. Podsjetimo, trenutačni ugovor mu ističe 2020. i ima plaću tri milijuna eura.

 

Pročitajte više