Španjić: Teško je zaustaviti kola koja idu nizbrdo

JOŠKO ŠPANJIĆ, pomoćnik bolesnog Ivice Kalinića nakon poraza Hajduka od Slavena je priznao da su Bijeli zasluženo izgubili.

"Slaven je večeras potpuno zasluženo pobijedio. Kontrolirali smo utakmicu u jednom dijelu, ali moram priznati da su goilovi pali iz čudnih situacija. No, to ne umanjuj pobjedu Slavena", rekao je Španjić.

Španjić je prokomentirao početni sastav Hajduka.

"Andrić se ozljedio, Brkljača otišao pa smo morali uvesti Cernata. Svjesni smo da je nespreman i da ima neugodnu ozljedu. Trebat će mu vremena."

Što je uzrok ovako loše igre Hajduka, ove sezone još nikoga nisu svladali?

"Nismo imali tečnu pas igru, čeka nas jo puno uigravanja. Teško je zaustaviti kola koja idu nizbrdo. Pokušat ćemo iskoristiti stanku koja slijedi kako bismo popravili neke detalje. Pokušat ćemo vidjeti gdje smo griješili i što je razlog ovako lošim igrama. Vratio sam stari sustav igre, a nisam zadovoljan ni defenzivno igrom svoje momčadi. Želim igrati napadački, ali promjene ne mogu doći preko noći."

Zlatko Dalić je s druge strane sjajno počeo na klupi Slavena.

"Dobro smo čuvali raspored, ali smo bili indiferentni u napadu. Izmjene koje smo napravili su urodile plodom, ovo je za nas važna pobjeda koja će nam dati poticaj za nastavak", izjavio je Dalić.

Pročitajte više