Španjolci: Ancelotti je računao na sve osim na ovo što se dogodilo

Foto: EPA

TONI KROOS (33) najavio je da će nakon ove sezone napustiti Real, odraditi Europsko prvenstvo u svojoj Njemačkoj, a zatim završiti karijeru. S druge strane, Luka Modrić (39), Kroosov suigrač s kojim je godinama činio fantastičan vezni duo madridskog kluba, gotovo će sigurno potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Relevo piše da Realovu treneru Carlu Ancelottiju nakon tih dvaju događaja "više ništa nije jasno" te nastavlja: "Talijan je najprije mislio da će obojica napustiti klub čije su legende, potom da će jedan ostati, a onda da će na obojicu moći računati i iduće sezone. Računao je na sve osim na ovo što se dogodilo."

Dakle, prema španjolskom mediju, Ancelotti je isprva vjerovao da će Modrić i Kroos zajedno otići. Situacija se mijenjala, pa je bio uvjeren u Kroosov ostanak i Modrićev odlazak, da bi na kraju vjerovao u ostanak obojice. Ništa od toga se nije dogodilo, već je legendarni njemački veznjak odlučio ranije no što se očekivalo završiti karijeru. Modrić, pak, ne želi stati ni na pragu 39. rođendana.

"Luka je spremno prihvatio, pa i predložio da ima manju plaću kako bi završio profesionalnu karijeru u svome domu, a ne u Saudijskoj Arabiji ili nekom drugom zlatnom zatvoru"

Relevo ističe da Modrić nije dobio priliku potpisati novi ugovor samo zato što je Kroos najavio odlazak. "Pregovori Reala i Modrića te Kroosa odvijali su se paralelno, počeli su davno i nisu se ispreplitali. Što se tiče Hrvata, on je bio zainteresiran za produljenje prije no što je Nijemac otkrio odluku.

Luka je spremno prihvatio, pa i predložio da ima manju plaću kako bi završio profesionalnu karijeru u svome domu, a ne u Saudijskoj Arabiji ili nekom drugom zlatnom zatvoru. Posao u Madridu i obitelj potaknuli su ga na taj korak, a uzbudila ga je i činjenica da može osvojiti više europskih naslova od Paca Genta (Modrić ih ima pet s Realom, a Gento šest, op. a.)."

Pročitajte više