Španjolci: Barcelonu je od njega boljela glava. Sad je postao vođa

Foto: EPA

BARCELONA je u kolovozu prošle godine poslala Samuela Umtitija (29) na posudbu u Lecce. Francuski branič dosad je upisao 12 nastupa te se s novom momčadi nalazi na 13. mjestu Serie A, sedam bodova iznad zone ispadanja. Umtiti bi se, prema dogovoru, na kraju sezone trebao vratiti u Barcelonu. O tome piše Mundo Deportivo.

"Barcelonu je u ljetnom prijelaznom roku boljela glava od Umtitija. Francuski branič, koji je produljio ugovor do 2026. kako bi smanjio svoju plaću, nije imao mjesta u momčadi. Konačno je uspio pronaći poziciju u Serie A", navodi španjolski medij dodajući kako u ugovoru o posudbi Umtitija nema obveze otkupa na kraju sezone.

Barcelona ga platila 25 milijuna eura

"Na početku se nitko nije nadao da će posudba uroditi plodom. Međutim, dobra vijest za Barcelonu je da je Umtiti u odličnoj formi. Igra na višoj razini i postao je ključni igrač talijanskog kluba. Čini se da se za Barcelonu nazire svjetlo na kraju tunela u 'slučaju Umtiti'", navodi Mundo Deportivo smatrajući kako bi Lecce mogao otkupiti Umtitija.

Umtiti je profesionalnu karijeru započeo u Lyonu, za čiju je prvu momčad igrao od 2012. do 2016. godine. Tada ga je Barcelona kupila za 25 milijuna eura. U katalonskom klubu odradio je 133 nastupa postigavši dva i asistiravši za jedan pogodak.

Pročitajte više