Španjolci: Benzema nije htio otići sa SP-a. Deschamps ga je potjerao

Foto: EPA-EFE

U FINALU Svjetskog prvenstva u Kataru u nedjelju, 18. prosinca, sastaju se branitelj naslova Francuska i Argentina, finalist iz 2014. godine. Obje reprezentacije u prilici su da se okite svojim trećim naslovom prvaka svijeta u povijesti, a Francuzi su do drugog uzastopnog finala unatoč brojnim izostancima.

Najzvučniji među njima je svakako Karim Benzema (34), najbolji igrač Real Madrida i aktualni osvajač Zlatne lopte te Lige prvaka i La Lige na ekipnoj razini. Prije nekoliko dana pojavila se informacija da bi se Benzema mogao ponovno priključiti reprezentaciji ili čak zaigrati u finalu, ali izbornik Didier Deschamps je na pitanje o tome samo iznervirano otpuhnuo i zatražio iduće.

"Nikada u životu nisam odustao, ali sada, kao i uvijek, moram misliti na dobrobit ekipe. Razum mi govori da svoje mjesto prepustim nekome tko nam može pomoći da imamo sjajno Svjetsko prvenstvo. Hvala vam na porukama podrške", poručio je Benzema putem Instagrama kada je postalo jasno da će zbog ozljede kvadricepsa propustiti turnir.

Benzema se oporavio i zaigrao za Real

Španjolski portal Libertad tvrdi kako Benzema ipak nije dobrovoljno napustio Katar, već da ga je Deschamps potjerao te da je napadač bijesan na izbornika. Prema njihovim informacijama, Benzema je po napuštanju tabora reprezentacije prošao samo trodnevnu terapiju kod klupskih doktora u Madridu, nakon čega je bio spreman. 

Njihovim informacijama u prilog ide činjenica da je Benzema jučer, 15. prosinca, odnosno tri dana prije finala SP-a, igrao za Real u trening-utakmici protiv Leganesa. Njegova ozljeda izgleda ipak nije teška kao što se mislilo, ali zvijezda Real Madrida ostat će bez medalje s najprestižnijeg turnira. Prema informacijama Libertada, neće doći u Katar kako bi svoje sunarodnjake bodrio s tribine. 

Pročitajte više