Španjolci bez Nadala poveli s 2:0 protiv SAD-a u Teksasu

PREMDA je španjolska teniska reprezentacija doputovala u Austin, na četvrtfinalni ogled Davis Cupa protiv Amerikanaca, bez najboljeg svog igrača Rafaela Nadala, sasvim su blizu ukupne pobjede već nakon prvog dana.

Španjolska vodi 2-0 poslije prva dva pojedinačna meča i to nakon što je Feliciano Lopez svladao Mardyja Fisha 6-4, 3-6, 6-3, 6-7(2), 8-6, a David Ferrer bio bolji od Andyja Roddicka 7-6(9), 7-5, 6-3.

Dramatičan je bio posebno prvi meč u dvorani glavnog teksaškog grada. Fish i Lopez su odigrali odličan meč, prepun dramatike, koji je na kraju trajao četiri sata i dobio ga Lopez u pet setova i to iskoristivši treću meč-loptu. Dvije je propustio kod 5-4 u petom setu. Kada je u ta dva navrata bio nemoćan pred Fishom izgledalo je kao da će platiti cijenu toga.

Naime, kod 6-6 je Fish imao break-loptu, praktički mini meč-loptu, ali niti Amerikanac nije znao u tom trenutku kako ukrotiti servis Španjolca.

Inače, bio je to pravi atomski tenis u kojem je Fish opalio 34 asa, a Lopez samo četiri manje.

U drugom meču je bilo tek nešto manje dramatike, ali samo stoga što Roddick nije uspio doći niti do seta protiv šestog igrača svijeta Ferrera. U prve dvije dionice je Roddick imao dovoljno šansi, ali je sve propustio. U prvom je setu od samog starta imao break, kojega je naknadno izgubio, a potom u tie-breaku izgubio 11-9. U drugom setu je, pak, posrnuo također pri samo kraju, bilo je 7-5 za Ferrera.

Tako u subotu braća Bryan moraju ostavljati Amerikance u kakvoj-takvoj nadi prije nedjelje.

 

Davis Cup, četvrtfinale:

SAD - Španjolska 0-2

Fish - F. Lopez 4-6, 6-3, 3-6, 7-6(2), 6-8

Roddick - Ferrer 6-7(9), 5-7, 3-6

Pročitajte više