Španjolci: Jamesu je muka od Kovača i plačući traži povratak u Real

Foto: EPA

JAMES RODRIGUEZ najveći je i neskriveni protivnik Nike Kovača u Bayernu.

Kao što smo više puta podsjećali, kolumbijski as ratuje s novim trenerom Bayerna zato što više nije nezamjenjivi prvotimac. Tijekom Bayernove krize krajem rujna i početkom listopada, odmah nakon domaćeg remija s Ajaxom u Ligi prvaka bijesno je izjurio iz svlačionice, a prema pisanju njemačkih medija prije toga je Kovaču poručio: "Nije ti ovo Frankfurt." James dakle nema osobito mišljenje o Kovačevim trenerskim vještinama pa mu je navodno dao savjet da bi se trebao držati kluba koji je njegove razine, a ne uskočiti u prevelike cipele u Bayernu.

Nakon spomenutog crnog niza od četiri utakmice bez pobjede, Kovač se za sada riješio pritiska jer je zaredao s četiri pobjede, koje je pokvario subotnjim remijem protiv Freiburga. U kojem je James odigrao cijelu utakmicu. I to nakon što su prošlog tjedna Nijemci pisali da je zatražio hitan sastanak s vodstvom Bayerna, kojima je kratko i jasno poručio: ''Ili ja, ili Kovač!''

James, koji je u Bayernu na posudbi iz Reala, želi ostati u Münchenu, ali je zbog Kovača zaustavio pregovore o Bayernovom otkupu njegovog ugovora. Smatra da Kovač nije trener za klub Bayernovog ranga te nije zadovoljan minutažom koju kod njega dobiva.

Pobunjenik protiv Kovača je u dosadašnjih 16 utakmica Bayerna ove sezone nastupio na njih 11, od toga osam puta kao prvotimac. Postigao je tri gola i ima dvije asistencije. Ali igrao je samo 658 minuta.

Problem s Jamesom je što je on "desetka", tip igrača za kakve je sve manje mjesta u velikim klubovima, koji igraju u formacijama 4-3-3 ili 4-1-4-1. Problem pak s Kovačem je što on očito ne zna da je James prošle sezone igrao odlično upravo u vezi s trojicom, bilo kao playmaker il čak osigurač s Martinezom, a iza Mullera. 

Ugledni španjolski dnevnik ABC otkriva da je James poduzeo novi, veliki korak kako bi se izbavio robije pod omraženim Kovačem. "Inzistira na povratku s posudbe u Real još ove zime. Niko Kovač mu se smučio i plačući traži povratak u Madrid."

ABC dodaje da Jamesova posudba u Bayern traje do lipnja iduće godine i njemački prvak ga do tada može otkupiti za 64 milijuna eura. Ali, "James preklinje Real da ga što prije vrati u klub s kojim ima ugovor do 2021. Uostalom, od tamo je otišao prošle godine protiv svoje volje, zato što Zidane nije računao na njega."

Isti izvor otkriva da su Zidaneov otkaz u Realu te Kovačev dolazak u Bayern još ovog ljeta motivirali Jamesa da od Superagenta Jorgea Mendesa zatraži povratak u Real. Tada to nije uspjelo. 

Međutim, sada je definitivno puklo između Jamesa i Kovača, ali i Realova veza predvođena Modrićem ove jeseni je očajna i jako joj nedostaje upravo igrač Jamesove klase. 

Pročitajte više