Španjolci nabrijani pred Hrvatsku: Pokazali smo najviše na EP-u, zaslužujemo broncu!

VALERO RIVERA je poput Slavka Goluže proveo neprospavanu noć. Danci su Španjolce zaustavili u polufinalu EP-a u Srbiji rezultatom 25:24, a gol za pobjedu Danci su postigli preko Hansena u posljednjoj minuti utakmice.

Rivera: Izgorili smo u želji da prođemo u finale, sada je bronca imperativ

Reprezentacija koja je cijeli turnir igrala na visokom nivou u polufinalu se oprostila od borbe za zlato. Riverinim igračima to se dogodilo i prošle godine u Švedskoj na Svjetskom prvenstvu kada im je isti Hansen utrpao devet golova i poslao ih u borbu za treće mjesto.

"Prošle godine smo zasluženo izgubili jer su Danci bili bolja momčad. Međutim, mislim da smo na ovom prvenstvu pokazali najviše od svih i da smo se u odnosu na prošlu godinu pokazali u puno boljem svjetlu. Bili smo previše uzbuđeni i izgorili smo u želji da prođemo u finale. Što je tu je", izjavio je Rivera za Marcu.com

Španjolski rukomet se diže: "Bili smo osramoćeni u Hrvatskoj, a gledajte gdje smo sada"

Španjolci su u borbi za treće mjesto na SP-u slavili protiv domaćina Švedske 24:23. Sada im na putu do bronce stoji Hrvatska koja je poražena protiv Srbije.

"Neće nam biti lako. Već smo ih jednom pobijedili na turniru, no to sada ništa ne znači. Oni su velika momčad. Broncu će osvojiti momčad koja će biti "gladnija", koja će više željeti pobjedu. Iskreno, nadam se da ćemo ti biti mi jer bi bilo nepravedno da odemo s ovog prvenstva bez medalje."

"Mislim da smo pokazali najviše od svih reprezentacija na turniru. No, sada smo u teškoj situaciji jer smo se vidjeli u finalu", mišljenja je Rivera koji se složio sa španjolskim novinarima da je njihova rukometna reprezentacija u usponu.

"Mislim da smo pokazali kako se španjolski rukomet diže. Ovo što nam se dogodilo na EP-u nije bilo planirano, ali to je samo trenutna prepreka na našem putu do zacrtanog cilja - Olimpijskih igara u Londonu. Prije tri godine na SP-u u Hrvatskoj bili smo osramoćeni i nalazili smo se u teškoj situaciji, međutim vidite da je sada u potpunosti drugačija priča. Pred nama je teška utakmica, no zaslužujemo tu broncu", zaključio je.

Romero: Moramo dignuti guzice, nema mjesta za plakanjem



Najiskusniji Španjolac Iker Romero žali zbog poraza protiv Danske, no smatra da je Španjolska odradila odličan posao na EP-u.

"Unatoč tome što smo izgubili od Danske mi moramo biti ponosni na ono što smo napravili ovdje u Srbiji. Mislim da smo odradili ovaj turnir na najvišem mogućem nivou i to me jako veseli. Sada je na nama da uzmemo tu broncu. Treće mjesto će osvojiti ona momčad koja je emocionalno i fizički spremnija. Mi se sada moramo dobro pripremiti i dignuti te naše guzice kako bi otišli iz Srbije s medaljom", nabrijano je prokomentirao Romero.

"Medalja je medalja"

U prvom međusobnom ogledu na EP-u Španjolska je savladala Hrvatsku 24:22, a Romero je pritom upisao tri pogotka. Može li Španjolska ponovno savladati Hrvatsku?

"Gledajte, pobijediti ih jednom je vrlo teško. Pobijediti ih dva puta u istom tjednu - skoro pa nemoguće, ali mi ćemo dati sve od sebe jer medalja je medalja i ne želimo otići bez borbe".

Španjolci majstori za osvajanje bronce

Romerovo mišljenje dijeli i Victor Thomas koji je bio najbolji strijelac Španjolaca u prvom susretu protiv Hrvatske s osam postignutih golova.

"Jako nam je teško pao poraz protiv Danaca, ali mi želimo tu broncu kao potvrdu da smo odlično igrali na ovom turniru. Prošle godine je bila slična situacija u Švedskoj, kao i dvije godine prije toga u Pekingu na Olimpijskim igrama i to baš protiv Hrvatske", samouvjereno tvrdi Thomas.

I doista, Španjolci su majstori za osvajanje trećeg mjesta. 2008. godine razbili su tada Červarovu Hrvatsku 29:35. 2011. na SP-u u Švedskoj slavili su protiv domaćina, a sada im ponovno dolazi ranjena Hrvatska.

Utakmica za treće mjesto odigrat će se u nedjelju 29. siječnja s početkom u 14:30 sati.

Pročitajte više