ŠPANJOLCI OTKRIVAJU Evo zašto će Neymar potpisati za Real

Foto: Getty Images/ Guliver Image

JAVNA je tajna da najskuplji nogometaš svijeta nije zadovoljan u Parizu pa svjetski mediji sve više govore o tome kako bi Neymar već krajem ove sezone mogao napustiti francuski PSG.

Španjolski list Mundo Deportivo navodi kako je priča o Neymarovu odlasku Francusku bila savršeno isplanirana. Kako kažu, razlog se krije u Neymarovu naumu da postane nogometaš broj jedan u svijetu.

Naime, smatraju da je njegov transfer u PSG dio strategije stvaranja brenda. Odluka nije samo vezana uz sport, nego je to i dio poslovnog projekta u kojem je Neymar stavljen na tržište kao proizvod svijeta sporta i zabave.

Najskuplji transfer u povijesti nogometa (u PSG za 220 milijuna eura) i plaća od oko 40 milijuna eura osigurali su taj njegov put ka nogometnom vrhu.

No ono što Neymar u svojim rukama još uvijek nema, a žarko želi jest Zlatna lopta. Jedan od najvećih konkurenata u utrci za najvažnijom nagradom svih nogometaša mu je Realov Cristiano Ronaldo, pa bi dolaskom u Madrid Neymar lako mogao eliminirati Portugalca iz utrke za najboljeg nogometaša svijeta.

Reprezentacija Brazila ove godine želi osvojiti svoj šesti naslov na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, što bi Neymaru dodatno pomoglo da ostvari ciljeve i postane broj jedan u svijetu već u ovoj godini.

Također, smatraju da je stil igranja u La Ligi ono što Brazilcu leži i da odgovara njegovim nogometnim karakteristikama. Interes za francuskom ligom nije toliko jak kao za španjolskom pa bi Neymar dolaskom u Madrid također imao više šansi da i službeno postane najboljim igračem na svijetu.

Njegov dolazak u Madrid pozdravili su nogometaši Reala jer smatraju da je Neymar jedan od najboljih igrača na svijetu.

"Želi li Neymar igrati u Realu? Naravno. I sigurno bi se brzo uklopio pa bi bilo sjajno da dođe. On je dobrodošao u Real, svaki vrhunski nogometaš je dobrodošao", poručio je Marcelo.

"U momčadi želimo najbolje igrače, a jasno da je Neymar jedan od njih. Možda mu je bilo lakše zato što je otišao u PSG, nego odmah u Real Madrid. To su osobne odluke, u nogometu nikada ne možeš znati što će se dogoditi. Ako želi doći, vrata su mu otvorena. Imam jako dobar odnos s njim", izjavio je nedavno Cristiano Ronaldo.

Čeka li nas novi najveći transfer u povijesti? Svi u Španjolskoj uvjereni su da je on sve bliže...

 

Pročitajte više