Euro 2020

Španjolci postavili nestvaran rekord, Šveđani: To nas ne zanima

Foto: Guliver

ŠPANJOLCI su u susretu protiv Švedske (0:0) imali nestvarna 953 dodavanja, što je najviše na europskim prvenstvima otkako se od 1980. godine dodavanja broje.

Šveđani su imali ukupno 180 dodavanja. Samo u prvom poluvremenu Furija je imala 419 dodavanja, a Švedska tek 59. U prvih 45 minuta Laporte je imao 62 dodavanja, Torres 61, a Alba 60, dok je svih 11 Šveđana sakupilo 59 dodavanja. Momčad Luisa Enriquea imala je i više od 80 posto posjeda lopte.

"Ne zanima nas previše koliko dodavanja imaju. Na kraju se radi samo o postizanju golova," rekao je švedski branič Victor Lindelof i dodao: "Mislim da su postali jako frustrirani. Imali su dosta posjeda, ali što je dulje igra trajala, to su bili frustriraniji, što je bilo dobro za nas."

"Željeli smo veći posjed da bismo mogli stvoriti malo više u napadu. Ali trebate prihvatiti stanje stvari. Borili smo se do posljednjeg trenutka i sretni smo s jednim bodom. Jako smo zadovoljni time", poručio je švedski napadač Alexander Isak.

Španjolska reprezentacija je tijekom susreta uputila 17 udaraca, što joj je najviše a da nije postigla pogodak na EP-u ili SP-u nakon 2010. i utakmice protiv Švicarske. Tada su Španjolci uputili 25 udaraca, no nisu uspjeli svladati švicarskog vratara.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više