LA LIGA

Španjolci: Sevilla je dovela Papua Gomeza jer je Rakitić razočarao

Foto: Guliver

SEVILLA je za samo pet milijuna eura i bonuse dovela Alejandra Papua Gomeza, najboljeg igrača Atalante koji je naglo postao dostupan zbog sukoba s trenerom Gasperinijem.

U Sevilli očekuju velike pozitivne promjene dolaskom argentinskog veznjaka, a jedini bi trebao biti zabrinut Ivan Rakitić, piše El Confidencial.

Ugledni portal u tekstu o Gomezovu transferu objašnjava kako je glavni razlog njegova dolaska nezadovoljstvo uprave i struke izvedbama Ivana Rakitića.

Igra stalno, ali nije uvjerljiv

"Monchi i Lopetegui dali su Rakitiću priliku da se vrati u Sevillu i preuzme ulogu vođe nakon odlaska Evera Banege. Međutim, Hrvat nije uspio. Nije na očekivanoj razini. Igrao je praktički u svakoj utakmici od početka sezone, ali jednostavno nije uvjerljiv", piše El Confidencial i podsjeća da je bivši hrvatski reprezentativac postigao samo jedan gol u prvenstvu i dva u Ligi prvaka u 25 nastupa u tim natjecanjima.

"Brojke nisu dobre, ali još je gori osjećaj da njegov ritam igre i sposobnost vladanja terenom sve više padaju. Nije to ni izbliza onaj Rakitić iz prve ere u Sevilli", piše u nastavku teksta.

Nakon što je izgubio mjesto u Barceloni, Rakitić je želio karijeru nastaviti isključivo u Sevilli, gradu podjednako atraktivne klime, u kojem je upoznao suprugu Raquel i iz kojeg je otišao u Kataloniju. Klub nije htio platiti odštetu koju je Barcelona tražila, ali naposljetku je izašla u susret igraču koji je na Camp Nou proveo šest godina te ga pustila za samo milijun i pol eura odštete, iako se s bonusima ona može uvišestručiti.

Papu je brz, okomit i pravi vođa, sve što Rakitić nije

No dolaskom Gomeza Rakitić će pasti u hijerarhiji i izgubiti na važnosti.

"Lopetegui želi još jednog igrača koji će ubrzati igru, dati joj dubinu i biti kompatibilniji s En-Nesyrijem, napadačem u odličnom golgeterskom nizu. Gomez ima samo 166 cm, ali nezaustavljiv je zbog ritma i okomitosti, a moraju se spomenuti i njegove liderske sposobnosti. Ništa od toga Rakitić nije mogao ponuditi nakon povratka u Sevillu", objašnjava El Confidencial.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više