Španjolci skloniji Realu, kladionice Barceloni



VEČERAS u 21h na Camp Nou na rasporedu je prvi ovosezonski "El Clasico", vjerojatno najveći nogometni derbi na svijetu, ogled Barcelone i Real Madrida.

Njemu ususret, madridski dnevnik Marca sproveo je anketu putem svojeg online izdanja na kojem je tijekom listopada i studenog glasovalo 234.000 čitatelja.

Podvučena je kratka usporedba između Barcelone i Reala kroz trenera, najboljeg igrača i općenito samu momčad. U svim je rubrikama veće povjerenje javnosti dobio "kraljevski klub".

Tako je prema glasovima čitatelja Jose Mourinho premoćno pobijedio Josepa Guardiolu (60,4%-39,6%), dok je Cristiano Ronaldo za nijansu dobio veće povjerenje od Lionela Messija (50,8%-49,2%).

Real Madrid je pak kao momčad ispred Barcelone dobio veće povjerenje čitatelja s 53,1% glasova.

Ipak, ne misli tako velika većina europskih bookmakera, koji laganu prednost daju domaćinima. Tako se koeficijent na pobjedu Barcelone kreće između 2.20 i 2.40, dok trijumf Reala teži 3.50 i više, ovisno od kladionice. Od slavlja Madriđana kladionice vjerojatnijim vide i neriješen rezultat, honorirajući ga uglavnom koeficijentima 3.30 ili 3.40.

Pročitajte više