EUROPA LIGA

Španjolci slave golmana Rijeke: On je čudo. Branio je mesijevske udarce

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

RIJEKA je jučer s 2:2 remizirala protiv Real Sociedada u utakmici 5. kola grupne faze Europa lige odigranoj na San Sebastianu i tako osvojila svoj prvi bod u ovoj europskoj sezoni.

Jedan od najboljih nogometaša Rijeke u tom susretu, ali i u cijeloj europskoj sezoni kluba s Rujevice bio je vratar Ivan Nevistić koji je oduševio španjolske medije.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Nevistić se u Rijeku vratio nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u Varaždinu i odlaskom Pandura u Veronu preuzeo status prvog golmana kluba. Da ga zaslužuje, pokazao je u svakoj europskoj utakmici ove sezone, a ništa slabiji nije bio ni u HNL-u. 

Pohvale za vratara Rijeke

Katalonski Sport nahvalio je Rijeku baš kao i ostali španjolski mediji, ali posebno je u izvještaju susreta istaknut utjecaj Ivana Nevistića na rezultat.

"Scenarij prvog poluvremena bio je okrutan prema Real Sociedadu koji je naišao na zid. U prvom poluvremenu imali smo dva istaknuta imena, Alexandera Isaka kod Sociedada koji je prijetio i Ivana Nevistića kod Rijeke koji je sve branio. On je čudo i pobjednik ove utakmice", piše Sport pa dodaje:

"Isak je nekoliko puta mesijevskim udarcima prijetio Nevistiću, ali vratar Rijeke sve je branio bez većih problema. Sociedadova groteska bila je uvelike režirana njegovim briljantnim reakcijama."

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više