Španjolci tvrde: Zidane odlučio tko će biti prvi vratar Reala sljedeće sezone

Foto: EPA-EFE

THIBAUT COURTOIS će sljedeće sezone biti prvi vratar Real Madrida, dok će Keylor Navas napustiti klub, objavili su španjolski novinari u emisiji El Chiringuito de Jugones.

"Keylor Navas od sljedeće sezone neće biti igrač Real Madrida. Courtois će ostati na golu i bit će prvi izbor", objavljeno je u emisiji koja često donosi ekskluzivne informacije vezane za Kraljevski klub.

Navas je 2014. stigao iz Levantea u Real nakon sjajnih izvedbi za Kostariku na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Courtois je doveden iz Chelsea prošlog ljeta iako je Navas proglašen najboljim golmanom prošle sezone u izboru u UEFA-e nakon što je pomogao klubu u osvajanju Lige prvaka.

Većinu sezone, Courtois je branio ispred Navasa, a stvari su se promijenile kada se na klupu vratio Zinedine Zidane. Navas je njegov miljenik i odmah je u prvoj utakmici protiv Celte Vigo postavio Kostarikanca na gol.

U pobjedi protiv Huesce mjesto golmana je povjerio svojem sinu Luci jer je Courtois pretrpio malu ozljedu kada je igrao za Belgiju, a Navas je odradio samo jedan trening nakon nastupa za Kostariku. U ovotjednom porazu na gostovanju kod Valencije na gol se ponovno vratio Navas. Nakon te utakmice Zidane je poručio da sljedeće sezone neće biti dvojbe o statusu prvog vratara.

"Sve će biti vrlo čisto. Kažem vam to sada. U ovom trenutku imamo tri jako dobra golmana i završit ćemo sezonu s njima. Ali garantiram vam da sljedeće sezone neće biti debate oko vratara", rekao je tada Zidane.

Izgleda da je svoju odluku o stalnoj "jedinici" već donio.

Pročitajte više