Španjolci žale za MVP Bogdanovićem

VUKOVI će sutra u Vitoriji tražiti senzaciju bez svog MVP-ja iz posljednjeg euroligaškog kola Bojana Bogdanovića. No, to nije spriječilo španjolske novinare da još jednom podsjete na sjajnu predstavu koju je mladi Cibonin bek pružio protiv Himkija u Draženovom domu.

"Sretan sam, nema sumnje. Imam dobru minutažu i povjerenje trenera. Mislim da nas je situacija oko kluba ojačala, dobra smo škvadra i to nam omogućuje da u svakoj utakmici napredujemo", izjavio je bivši košarkaš Real Madrida.

Na pitanje koliko mu znači MVP titula među takvom konkurencijom, mladi hrvatski reprezentativac odgovara:

"Ponosan sam. Najbitnija stvar je da mogu pomoći svojoj momčadi da stigne do novih pobjeda u Euroligi. To mi je puno važnije nego da sam MVP, no naravno vrlo sam sretan i uzbuđen zbog svega. Mnoge smo utakmice izgubili u posljednjim minutama i zato je iznimno bitna pobjeda protiv Himkija", objašnjava Bogdanović i prisjeća se posljednje sezone u Realu, odnosno na posudbi u Murciji.

"Prošle godine nisam bio zadovoljan u Murciji. Stvari se nisu odvijale kao što sam očekivao.
Tijekom ljeta u mladoj reprezentaciji sam ponovno dobio osjećaj za košarku što mi je omogućilo da odem u Cibonu. Euroliga je vrlo naporno natjecanje gdje igraju najbolji igrači u Europi. Najprije sam se mučio sa prilagodbom, no sada je sve bolje i bolje. Da budem potpuno iskren, zadovoljan sam s načinom na koji se stvari razvijaju."

Pročitajte više