Španjolcima dovoljan bod, Portugal u potrazi za pobjedom

U POSLJEDNJEM susretu skupine A Europskog nogometnog prvenstva Španjolcima je protiv Portugala dovoljan bod za prolaz u četvrtfinale, dok domaćini moraju osvojiti tri boda ukoliko žele vidjeti drugi krug.

Španjolci u današnji dvoboj ulaze oslabljeni. Carlos Marchena je suspendiran, Jose Etxeberrija je ozlijeđen, dok će Carlos Puyol i Raul Bravo, unatoč najavama, ipak nastupiti.

Španjolcima statistika ne ide u prilog kada su u pitanju susreti s domaćinima velikih natjecanja. Godine 1996. u četvrtfinalu EP-a eliminirani su od Engleza, a na SP-u 2002. od Južne Koreje.

"Tradicije postoje da bi se rušile. Nemamo se čega bojati. Nama je bod dovoljan za prolaz", izjavio je veznjak španjolske reprezentacije Vicente.

U međusobnim dvobojima s Portugalom statistika je na strani Španjolaca. Nisu izgubili još od 1981. godine, a može ih veseliti činjenica da nikad nisu izgubili utakmicu koja je imala natjecateljski karakter.

"Uvijek postoji prvi puta", izjavio je portugalski izbornik Luiz Felipe Scolari. Napomenuo je kako je utakmica sa Španjolskom rat, te da je to situacija ubij ili umri.

Protiv Španjolaca u početnoj postavi, kao niti u prošloj utakmici, neće biti Ruija Coste i Fernanda Couta.

Španjolska
 

Portugal

V.P.

Pročitajte više