Španjolcima predstavljen hrvatski nogomet

NA ONLINE izdanju španjolskog nogometnog tjednika Soccerole objavljen je tekst kojim se predstavlja 1. HNL, ali i naša reprezentacija te hrvatski nogomet općenito.

Tekst pod naslovom "Div iz predgrađa" za španjolske je novine napisao neimenovani znalac nogometnih prilika u Hrvatskoj, a u njemu se ističe kako je najveće iznenađenje aktualne sezone 1. HNL vodstvo NK Intera nakon 13. odigranih kola.

Inter se opisuje kao "mali niskog budžeta iz predgrađa Zagreba", a njegov plasman ispred dva najjača hrvatska kluba, Dinama i Hajduka, iznenadio je sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj.

Kao najveća zvijezda Intera ističe se mladi hrvatski reprezentativac Luka Modrić, a prenosi se i izjava trenera Intera Srećka Bogdana: "Donijeli smo novu dimenziju i uzbuđenje u prvenstvo. Igramo svoju igru i nije nas strah velikih klubova."

U članku stoji kako se Hajduk i Dinamo nadaju povratku na vrh tablice do kraja sezone, a zagrebački klub još očekuje nastup u europskoj Ligi UEFA. Prvi nastup Dinama u Ligi UEFA dogodit će se u četvrtak, kad "plavi" dočekuju belgijski Beveren.

Budući da je Dinamo jedini od hrvatskih klubova ostao u europskim natjecanjima, pobjeda protiv Beverena bila bi veliko olakšanje za hrvatski nogomet, stoji u tekstu.

Iako 1. HNL ne okuplja previše gledatelja, interes za nogomet u Hrvatskoj je ogroman, ponajviše zbog odličnog starta hrvatske reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2006.

"Imamo ogroman potencijal, a bit ćemo još i bolji." – kazao je Zlatko Kranjčar komentirajući zadnje nastupe hrvatske reprezentacije. Zlatko i Niko Kranjčar bez sumnje su veliki potencijal, a za potonjeg 20-godišnjeg veznjaka Dinama već zainteresirano nekoliko europskih klubovima, među kojima je i premierligaš Middlesbrough.

No, Niko Kranjčar nije najskuplji hrvatski igrač – ta laskava titula pripada Eduardu Da Silvi, mladom napadaču Dinama i hrvatske reprezentacije. U tekstu se prenose tvrdnje njegovih menadžera prema kojima će Da Silvu pustiti iz Dinama samo ako neki klub ponudi više od pet milijuna eura.

Pročitajte više