"Španjolska i Hrvatska imaju najviše prostora za napredak"

MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ i Tomislav Ivić komentirali su finala Eura, a njihove se analize nisu previše razlikovale. Španjolsko je polet raspršio teške njemačke redove i pehar Europskog prvaka nakon 44 godine vraća se na Pirinejski poluotok, u domovinu Furije.

"Nijemci su od starta bili krivo taktički posloženi. Nijemcima je trebao trener koji zna kako će Španjolska igrati. Dva njemačka stopera danas su se pokazala kao najkritičniji dio ekipe, španjolski bi brzanci dubinskim sprintevima lako dolazili u gol prilike. A Ballack se nije vidio cijelu utakmicu.", rekao je Ivić.

Loew  je napravio početničke greške, njegove izmjene nisu bile nimalo logične. Sve ono što je bilo kvalitetno u igri Njemačke, on je kompromitirao svojim izmjenama. Ne bih rekao samo da nema iskustva, već mi se čini da mu nedostaje afiniteta za izbornika Njemačke.", nadovezao se Ćiro.

Španjolci su momčad koja ima strahovite mogućnosti za napredak, najviše mogu izvući od mladosti. Složili su se Ivić i Ćiro u tom pogledu, dok su odmah iza Španjolske gurnuli Hrvatsku.

"Hrvatska ima izuzetnu mladu ekipu koja još samo treba pronaći jedan svoj način igre. Naši su igrači raštrkani po europskim klubovima koji ne njeguju jednak stil nogometa. A kada ih Slaven Bilić uhvati, ostaje malo vremena za kompiliranje prepoznatljivog stila.", reći će ivić, a Ćiro dodati:

"Prava je šteta što nismo gledali finale Hrvatska - Španjolska, ali našu eksploziju očekujem u Južnoj Africi. Perspektivni smo i na SP-u očekujem nastavak dobrih rezultata."

D.C.
Foto: Index

Pročitajte više