rukometni euro

Španjolska je deklasirala Češku i pokazala moć u hrvatskoj grupi

Foto: Epa

ŠPANJOLSKA je na impresivan način krenula u drugi krug Eura. Aktualni prvaci Europe razbili su Češku s 31:25 i napravili su korak bliže polufinalu.

Španjolci su bili veliki favoriti i to su dokazali. Česi nisu imali ni grama šanse. Nakon prvih 30 minuta Furija je imala velikih 14:9, a u nastavku je rutinski čuvala veliku prednost.

Španjolce su do pobjede predvodili Alex Dujshebaev i Angel Fernandez sa pet pogodaka, a kod Čeha je najefikasniji bio Ondrej Zdrahala sa osam golova.

Španjolska je sa četiri boda vodeća u skupini I. Drugoplasirana Hrvatska i treća Austrija imaju po dva boda i utakmicu manje koju će odigrati s početkom u 18.15 sati.

Bez bodova su u drugi krug ušle Bjelorusija, Njemačka i Češka. Bjelorusija i Njemačka će odigrati posljednju utakmicu današnjeg programa, s početkom u 20.30 sati.

Što to znači za Hrvatsku i njene šanse za polufinale?

Ništa posebno. Kako smo već napisali, Španjolska je bila apsolutni favorit prije susreta i iluzorno je bilo očekivati senzaciju. Hrvatska mora danas pobijediti Austriju. To je primarni cilj. U slučaju da se to dogodi Hrvatska bi pobjegla domaćinu na dva boda i imala bi bolji međusobni omjer. Kako je ovo tek prvo kolo puno je scenarija po kojima Hrvatska može u polufinale. U ovom trenutku jedini siguran put za ulazak među četiri najbolje momčadi je da Hrvatska pobijedi sve rivale ili da upiše tri pobjede i odigra jedan remi. Tada sigurno ide u polufinale.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više