Španjolska Marca tvrdi: Saviola potpisao za Real Madrid!

PREMA napisima u današnjem španjolskom sportskom dnevniku Marca, ljubimac Barceloninih navijača, 25-godišnji argentinski napadač Javier Saviola od iduće će sezone nositi dres Real Madrida, najljućeg rivala katalonskog kluba.

Saviola je u Barcelonu stigao iz River Platea prije šest godina, a Katalonci su za njega isplatili pozamašnu odštetu u iznosu od 30 milijuna eura. Iako je u prve tri sezone koje je igrao u Barceloni u prosjeku zabijao svaku drugu utakmicu, Saviola se nije uklopio u planove novog trenera Franka Rijkaarda, te je poslan na posudbu najprije u Monaco, a zatim u Sevillu.

Ove je sezone Saviola napokon vraćen u Barcu i još jednom impresionirao navijače svojom igrom. Ali trener Rijkaard i uprava kluba ostali su nešto manje impresionirani. Prema napisima u Marci, upravni odbor katalonskog kluba Saviolin trenutni ugovor smatra pretjerano visokim, te su mu ponudili produženje ugovora, ali uz smanjenje plaće.

Iako se očekivalo da će se Saviola nakon ljeta pridružiti jednom od brojnih klubova Premier lige koji su za njega zainteresirani, Marca tvrdi da je Saviola postigao dogovor s Barceloninim najljućim rivalom - madridskim Realom. Ako su ovi napisi istiniti Saviola će vjerojatno preko noći izgubiti status ljubimca publike na Nou Campu, a lako je moguće da će ga steći ista sudbina kao i Luisa Figa. Figo je prije nekoliko godina također dres Barcelone zamijenio onim Real Madrida, a po povratku na Nou Camp navijači su ga "pozdravili" salvom zvižduka i otpadnog materijala kojim su ga cijeli susret zatrpavali s tribina.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više