Španjolska televizija želi 50.000 eura od navijača Espanyola koji im je razbio kameru

Foto: EPA-EFE

BARCELONA je prošlog vikenda 27. put u svojoj povijesti i prvi put nakon četiri godine postala prvak Španjolske. Matematički je potvrdila naslov prvaka gostujućom pobjedom 4:1 u gradskom derbiju kod Espanyola četiri kola prije kraja La Lige. Drugoplasirani Real u zaostatku je od nedostižnih 14 bodova.

Nakon utakmice igrači i stručni stožer slavili su na terenu Espanyola, kluba s kojim imaju veliko povijesno rivalstvo, koje je povezano i sa sukobima na liniji katalonskih separatista i španjolskih monarhista. U televizijskom prijenosu vidjelo se kako Barcelonini igrači pozdravljaju svoje navijače, a već u idućem trenutku počeli su bježati prema svlačionici jer su bijesni domaći navijači upali u teren.

Jedan od navijača domaće ekipe tom je prilikom udario i uništio televizijsku kameru koja je stajala uz teren. Sada se oglasila katalonska medijska kuća Mediapro, koja tvrdi da je snimila počinitelja te da će od njega potraživati odštetu od 50 tisuća eura, kolika je vrijednost uništene kamere.

Pročitajte više