Španjolski Goal: Barcelona želi Neymara, ali mu je postavila dva neobična uvjeta

Foto: Epa

RIJETKI su mogli slutiti da će Neymar kad je u ljeto 2017. za rekordan iznos u povijesti nogometa iz Barce prešao u PSG, već nakon godinu dana grčevito tražiti način da ode iz Pariza i vrati se u Španjolsku.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka puno se pisalo o tome da Real želi dovesti Brazilca, no od posla nije bilo ništa. Neymar je ostao na Parku prinčeva, a stav prema francuskoj metropoli nije promijenio. Iz Barce je otišao jer nije želio živjeti u sjeni Messija, a u PSG-u mu smeta što klub nikako ne može napraviti europski iskorak koji će mu omogućiti da napokon dobije Zlatnu loptu.

Kako je Real ispao iz priče, u igru se uključila Barcelona. Katalonski div namjerava pokrenuti ''Operaciju Neymar'' s ciljem vraćanja brazilskog nogometnog majstora na Camp Nou. Kako piše Goal, krilni napadač i više je nego spreman napustiti redove francuskog prvaka PSG-a, štoviše, isforsirat će povratak na Camp Nou ako bude potrebno.

Barcelona je, naglašavaju, već uspostavila kontakt s Neymarovim kampom kako bi započeli proces povratka.

Goal piše da je Brazilac nezadovoljan na Parku prinčeva i da traži izlaznu rutu unatoč tomu što je prošlo tek malo više od godinu dana otkako je u rekordnom transferu od 222 milijuna eura napustio Barcelonu i odjenuo dres PSG-a.

Navodi se da mu je Barcelona postavila dva uvjeta za povratak. Prvi je da mora sam isforsirati transfer, a drugi da mora pristati na financijski slabiji ugovor od onog koji ima u bogatom PSG-u.

Brazilac se očito složio s ta dva uvjeta jer je potvrdio prijateljima da se 2019. sigurno vraća na Camp Nou, na kojem je igrao od 2013. do 2017.

Pročitajte više