Španjolski izbornik: Pobjeda protiv Hrvatske u finalu Lige nacija mi je najdraža

Foto: EPA

IZBORNIK španjolske reprezentacije Luis de la Fuente (62) rekao je da je Španjolska, koja će u lipnju protiv Hrvatske igrati prvu utakmicu na Europskom prvenstvu, sposobna osvojiti to natjecanje nakon što je prije šest mjeseci osvojila Ligu nacija. Europsko prvenstvo počinje za sedam mjeseci u Njemačkoj, a Španjolska će ondje 15. lipnja igrati s Hrvatskom. U skupini B su još aktualni europski prvak Italija i Albanija.

"Borit ćemo se kako bismo osvojili Europsko prvenstvo. Osvajanje će ovisiti o tisućama detalja, ali mi smo na razini najboljih reprezentacija. Imamo još prostora za napredak, ali ćemo se natjecati za najveći uspjeh", izjavio je De la Fuente u intervjuu za Marcu.

Naslov u Ligi nacija mu je najdraža titula

Španjolska je prošlo ljeto osvojila Ligu nacija u Rotterdamu, gdje je u finalu pobijedila Hrvatsku boljim izvođenjem jedanaesteraca. De la Fuente je rekao da mu je to najdraži trenutak otkada je prije godinu dana sjeo na klupu Španjolske. 

On je osvojio Europsko prvenstvo s mladim reprezentacijama Španjolske, s U-19 godine 2015., a s U-21 godine 2019. Zatim je 2021. osvojio srebrnu medalju s reprezentacijom na Olimpijskim igrama nakon poraza 2:1 od Brazila u produžecima u finalu.

"U manje od šest mjeseci smo uspjeli osvojiti naslov, prvi nakon 11 godina, zbog čega sam presretan. Taj naslov mi je stoga najdraži otkada sam preuzeo reprezentaciju", izjavio je De la Fuente i dodao da ima "stvorenu bazu igrača" na popisu od 23 koja će prijaviti za to Euro.

Trenutačno prati 60-ak igrača

Napomenuo je da trenutno prati između 55 i 60 igrača, odnosno pet ili šest igrača na svakoj poziciji te gleda svaku njihovu utakmicu za klub.

"Svi ti igrači su jako dobri pa me ne brinu zamjene. Problem bi bio kada bi otpala trojica ili četvorica na istoj poziciji", rekao je.

Pročitajte više