LIGE PETICE

Španjolski mediji: Barcelone se više nitko ne boji

Foto: EPA

BARCELONA je jučer u utakmici 5. kola španjolskog prvenstva protiv Granade odigrala 1:1 i upisala drugi ovosezonski remi te je s osam osvojenih bodova u ovom trenutku tek sedma momčad prvenstvene ljestvice.

Momčad Ronalda Koemana ima sedam bodova manje od prvog Real Madrida, ali i jednu utakmicu manje pa sezona još uvijek nije izgubljena. Ipak, španjolski mediji nakon novog kiksa zazivaju promjene.

Žestoke kritike za Koemana

Katalonski Sport u svom je izvještaju utakmice žestoko opleo po Koemanu i njegovu načinu vođenja Barcelone, sugerirajući da bi taj posao ipak trebao raditi netko drugi.

"Sinoć je ispisano još jedno nadrealno poglavlje priče o tome kako Koeman uništava Barcu. Katalonci su utakmicu završili paničnim nabijanjem lopti na tri visoka igrača u kaznenom prostoru protivnika očajnički tražeći pogodak", piše novinar Albert Roge u uvodu svog izvještaja pa dodaje:

"Već na početku utakmice se osjetilo da je atmosfera hladnija nego inače, a onda je u drugoj minuti Duarte potpuno zamrznuo Camp Nou. Bio je to nastavak noćne more. Nitko nije mogao vjerovati što se događa. I tako je bilo tijekom cijele utakmice."

Granada najviše profitirala od Koemana

Mundo Deportivo je i svom izvještaju manje pisao o igri, a više o statusu Ronalda Koemana. Potrudio se katalonski list već u prvoj rečenici istaknuti kako se njegovo vrijeme u Barci bliži kraju.

"Barcelona se spasila kasnim golom Arauja, ali Koeman nije. Njegova pozicija je sada jako upitna. Granada 25 utakmica nije pobijedila na Camp Nouu prije nego je što zadnja dva puta slavila i uzela bod. Prošle sezone je taj poraz Barcelonu koštao titule, a ove sezone bi je mogao koštati trenera", piše novinar Joan Poqui pa dodaje:

"Koeman je utakmicu završio uvođenjem visokih igrača u protivnički kazneni prostor kako bi beskonačnim ubacivanjem centaršuteva došao do gola. Na kraju je uspio, ali to ne mijenja činjenicu da je ovo bila još jedna loša utakmica Barce."

Cadiz bi mogao presuditi Koemanu

Madridska Marca također se raspisala o novom kiksu Barcelone, a svoj izvještaj donosi pod naslovom "Barcelona je drama". Naravno, kao i svi mediji u Španjolskoj, Marca proziva Koemana.

"Barcelone se više nitko ne boji. Protivnici su izgubili poštovanje koje su imali prema ponosu Katalonije, a Granada je to najjasnije pokazala. Ali što je, tu je. Laporta i Koeman su odavno to tako sročili. Oni kojima to još uvijek nije jasno, moraju napraviti sve da im počne biti jasno", piše Fernando Carnenero za Marcu pa dodaje:

"Koeman ima sreće da Barcelona već u četvrtak ima novu utakmicu pa klub nema vremena raditi rezove, ali ako i protiv Cadiza na dođe do pobjede, Nizozemac se može smatrati bivšim."

Pročitajte više