HRVATSKI NOGOMETAŠI

Španjolski mediji o Modriću: Umjetnik nemoćan protiv udarnika

Foto: Gulliver / Getty Images

REAL je očekivano teško protiv tvrdog i čvrstog Getafea iščupao (1:0) možda najvažniju pobjedu sezone. Njome se pet kola prije kraja na prvom mjestu odvojio na četiri boda razlike od aktualnog prvaka Barcelone.

Getafe je i protiv lidera Primere pokazao da nije slučajno došao na prag Lige prvaka u La Ligi, dok je u Europa ligi prošao skupinu, a onda izbacio i Ajax za osminu finala. Njegova igra u kojoj protivnika zaguši gusto nakrcanom sredinom posebno je bila efikasna protiv Luke Modrića.

Španjolci se slažu da je samo Isco bio gori od Modrića

Prema izvještajima svih španjolskih medija, samo je Isco kod Reala bio gori od hrvatske legende. Nikoga zato ne čudi što ga je Zidane zamijenio već u 63. minuti, kao što se ističe da je Modrićevim izlaskom te ulaskom Fedea Valverdea Real prodisao i proigrao.

Marca: Jedino vrijedno spomena bilo mu je po jedno dodavanje i gaženje suparnika

Marca je u tekstu u kojem novinari i čitatelji zajednički ocjenjuju Realove igrače i trenera na utakmici Modrića stavila na 16. mjesto. Lošije je prošao jedino Isco. "Istaknuo se sa samo dva poteza: sjajnim dodavanjem za Mendyja i gaženjem Mate, zbog kojeg je dobio žuti karton. Getafe je pritiskom zagušio Modrića koji je zamijenjen nakon bezlične partije", piše u obrazloženju najčitaniji španjolski list te dodaje

"Zidane je pokušao čvrsti Getafe probiti u sredini s četvorkom koja mu je u Cardiffu i Kijevu donijela europske naslove, ali Casemiro, Kroos, Modrić i Isco nisu to uspjeli i tek su zamjene Asensio, Valverde i Rodrygo donijele Realu energiju koja mu je nedostajala."

As: Real se oslobodio tek Modrićevim izlaskom

Na istom tragu je i As: "Umjetnik Modrić bio je nemoćan protiv udarnika iz Getafea. Natjerao je Zidanea da potpuno promijeni momčad i koncepciju. Real se Getafeovog pritiska oslobodio tek Modrićevim izlaskom."

Desmarque je također samo Iscu dao goru ocjenu od Modrićeve trojke: "Hrvat je bio loš. Pritisak i intenzitet Getafeove igre ugušili su Modrića. Njemu treba vremena i prostora s loptom da organizira napad, ali u ovoj utakmici suparnik mu ih nije dao."

Video: Modrićeva najbolja dodavanja u Realu

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više