Španjolski mediji: Riki utišao pakao!

ŠPANJOLSKI mediji oduševljeni su gostujućom pobjedom Deportiva na Poljudu. Dojam je da nitko nakon prve utakmice u La Coruni nije očekivao ovako "lagan" posao, iako svi redom naglašavaju da je Hajduk prvi dio utakmice bio bolja momčad i da je vjerojatno trebao povesti što bi potpuno zakompliciralo situaciju.

>Nemoćni i nesretni Hajduk opet pao na ispitu zrelosti

>Lotina: Ispostavilo se da je Hajduk bio jako lagan zalogaj

>Kalinić: Trebali smo zabiti, a umjesto toga smo primili glupi gol

Na službenim stranicama španjolskog kluba u izvještaju posvećenom sinoćnjem dvoboju stoji kako je splitski klub nošen gromoglasnim navijanjem sjajno startao u utakmicu, no da su se njegovi igrači ispuhali već nakon 30 minuta utakmice.

"Kalinić je mogao zabiti već u prvoj minuti, ali je njegov dobar udarac zaustavio Aranzubia posljednjim atomima snage. Isti je napadač i 25. minuti bio u situaciji jedan na jedan, no Aranzubia je i iz ovog dvoboja izašao kao pobjednik. To su bile dvije najbolje šanse Hrvata u cijeloj utakmici."

"Sve se promijenilo nakon pola sata. Deportivo je smirio loptu, a Hajduk je ostao bez daha. Ubrzo je materijalizirana prednost preko Rikija koji nije imao pretjerano težak zadatak poslati loptu u Subašićevu mrežu nakon što je bio savršeno poslužen od strane Filipea."

"To je zapravo bio i nagovještaj kraja. Hajduk je psihički pao, a Deportivo je dobio na samopouzdanju. Novi udarac za domaćine bio je crveni karton kapetana Andrića, a konačna potvrda prolaska dogodila se u 87. minuti kada je Verdu sigurno realizirao najstrožu kaznu."

"Deportivo potvrdio zaslužnu europsku kartu"


"Marca" piše kako je španjolski klub dominirao utakmicom od početka do kraja i da zasluženo ide u sljedeći krug Kupa Uefa.

"Hrvati nisu propustili zakuhati atmosferu optužujući Deportivo da je poslao špijuna koji je nadgledao njihov posljednji trening. No, to je samo motiviralo Lotinu koji je poslao službeni prigovor Uefi."

"Hajduk nije propusti pokazati svoj ponos i okušati sreću. No, svaki je njihov napad zaustavila jučer odlična obrana kao i sjajni Aranzubia koji je svoju momčad spasio više nego jednom."

"Riki utišao pakao"

"As" je posebno pohvalio Torcidu koja je napravila nezapamćen ugođaj na poljudskom stadionu.

"Jučer smo imali prilike gledati potpuno novi Deportivo koji je izašao kao pobjednik s uzavrelog poljudskog stadiona. Lotina je svojim vođenjem utakmice pokazao zrelost, a njegovi su igrači trebali izdržati samo prvih trideset minuta", piše As i dodaje:

"Torcida je počela pjevati čak sat vremena prije početka utakmice što je dalo početni polet Hajdukovoj momčadi. No, Kalinić u dva navrata nije uspio pogoditi ono što je morao i uslijedilo je razdoblje španjolske momčadi. Riki je prisebno pogodio što je zapravo bio i kraj Hajdukovih nadanja. Hajduk se nije predao, ali je postao letargičan, a do kraja je Vardu zabio s bijele točke za konačni rezultat."

"Deportivo na koncu zasluženo putuje u sljedeći krug Kupa Uefa što je vrlo bitno za klub koji je tri sezone živio samo u Španjolskoj", zaključuje novinar Asa.

M.P.
Foto: V.G.

Pročitajte više