Španjolski mediji: Zbogom Europo, Wright i Vukušić dotukli Estudiantes

DAN poslije velike Cedevitine pobjede u Madridu protiv Estudiantesa španjolski mediji razočarani su zbog ispadanja svog predstavnika.

> Cedevita na Final Fouru Eurocupa: "Pokazali smo da kod nas još uvijek živi košarka"

> "Bliski prijatelj Carmela Anthonyja donijet će Cedeviti ulaznicu za Euroligu"

"Ne samo da nisu mogli nadvladati hendikep od devet koševa u prvoj utakmici, Estudiantes je od Cedevite izgubio i pred 14 tisuća svojih navijača, nakon što je hrvatski klub spretno iskoristio nervozu u redovima domaćina", piše El Pais.

Europasur.es ističe da su Španjolce "pokopala" dvojica igrača: "Studenti propuštaju Final Four, iako su uzvrat počeli s dobrom obranom. Bili su dominantni i u skoku, ali Hrvatima je puls davao bivši igrač Joventuta Bracey Wright, koji je do poluvremena zabio 20 koševa. Na kraju je zajedno s Vukušićem dotukao Estudiantes."

"Uvođenje 17-godišnjaka da preokrene stvari nikako nije bilo rješenje. Prezelen je, kao i ostatak ekipe"


"Studenti su rekli zbogom Europi nakon što su bili previše nestrpljivi, a uvođenje 17-godišnjeg Jaimea Fernandeza da preokrene stvari nikako nije bilo rješenje. Pokazao se prezelenim, kao i ostatak momčadi", komentira As.

Sportec.es donosi izjavu trenera Estudiantesa Luisa Casimira, koji priznaje superiornost Cedevite: "Igrali smo s puno tjeskobe, naročito u drugom poluvremenu. U napadu nismo bili na nivou, ali oni su uspjeli kontrolirati igru i zasluženo su na Final Fouru."

Zanimljivo, Casimiro tvrdi da je Estudiantes ispao zbog poraza u Zagrebu: "Bili smo u mogućnosti smanjiti razliku u prvoj utakmici, onda ne bismo morali juriti devet koševa manjka", dodaje.

Pročitajte više