Španjolski sudac Burrull suspendiran

ŠPANJOLSKI nogometni sudac Alfonso Perez Burrull zaradio je suspenziju Tehničke komisije sudaca u Primeri zbog vrlo loše obavljenog posla na nedjeljnoj utakmici 24. prvenstvenog kola između Atletica i Valencije na stadionu Vicente Calderon.

Atletico je pobijedio 4:1, pa ipak, Perez Burrull je kažnjen zbog pogrešaka na račun Atletica, odnosno pobjedničke momčadi. Prvo nije dosudio očigledni kazneni udarac za domaćine, kada je Jose Reyes bio oboren u kaznenom prostoru. I dok su domaći nogometaši protestirali, Valencia je povukla kontru iz koje je Silva u 21. minuti poentirao za vodstvo gostiju 1:0.

Nešto kasnije je Carlos Marchena rukom zaustavio loptu prilikom naleta Sergija Agüera u kaznenom prostoru. Burrull je opet ostao ''nijem'', čak je djelovao i nezainteresirano, ali su ga domaći nogometaši opkolili u toj mjeri da je morao prekinuti igru. Krenuo je na konzultaciju sa četvrtim sucem i tek tada ipak dosudio penal za Atletico, a Marcheni pokazao – crveni karton!

Burrull je trebao suditi utakmicu 25. kola između Osasune i Getafea. No, umjesto njega i pomoćnika mu, posao će odraditi Mejuto Gonzalez i Novoa Robles. Prošle sezone je Burrull bio suspendiran na mjesec dana jer nije dosudio dva čista penala za Osasunu u dvoboju protiv Real Madrida.

 

Pročitajte više