Španjolski vozač (45) preminuo nakon teške nesreće na reliju Dakar

Foto: Profimedia

ŠPANJOLSKI motociklist Carles Falcon (45) preminuo je od zadobivenih ozljeda tjedan dana nakon pada na reliju Dakar, objavila je njegova momčad TwinTrail Racing. Falcon je stradao 8. siječnja na kraju druge etape, kada je pri padu ozlijedio glavu. Bio je izgubio puls te su ga morali oživljavati.

Nakon što je stabiliziran, helikopterom je prebačen u bolnicu u Rijadu, gdje je ostao na intenzivnoj njezi u induciranoj komi sve dok prije tri dana nije vraćen u Španjolsku, još uvijek u kritičnom stanju. Nažalost, u ponedjeljak je podlegao ozljedama.

"Carles nas je napustio. Liječnički tim potvrdio je da je neurološko oštećenje uzrokovano kardiorespiratornim zastojem u vrijeme nesreće nepovratno", objavila je ekipa TwinTrail Racinga na Instagramu.

"Carles je bio nasmijana osoba, uvijek aktivan. Strastveno je uživao u svemu što je radio"

"Carles je bio nasmijana osoba, uvijek aktivan. Strastveno je uživao u svemu što je radio, posebno u motorima. Ostavio nas je radeći nešto što je bio njegov san, utrkujući se na Dakaru", dodaje TwinTrail Racing.

Kataloncu je ovo bio drugi nastup na reliju, na kojem je sudjelovao i 2022. godine. Bio je računalni inženjer, ali i instruktor i moto vodič iz strasti. "Podučavao je sa strpljenjem, energijom i srećom, natjerao je sve da uživaju u motociklu. To je ono što nam je ostavio i uvijek ćemo ga držati uz sebe svi mi koji smo mu bili bliski", piše TwinTrail.

Pročitajte više