POLUFINALE EUROPA LIGE

Spašavanje sezone Davida Luiza s gol-linije

Foto: Screenshot

INTERVENCIJU sezone napravio je David Luiz u produžecima polufinala Europa lige protiv Eintrachta, koji je Chelsea pobijedio nakon penala i plasirao se u finale Europa lige. 

>>> Chelsea nakon penala u finalu Europa lige! Kepa junak

Njemački sastav je u 100. minuti bio nadomak gola za 2:1, ali u trenucima kada su svi vidjeli loptu u golu ondje je bio nevjerojatni Brazilac.

Kostić je sjajno prošao po lijevoj strani i savršeno ubacio na drugu stativu za napadača Hallera, koji je prilično nespretno udario loptu, ali je uspio prevariti golmana Kepu koji je ostao na krivoj nozi. Lopta je u širokom luku lagano letjela prema mreži, a onda se u posljednjem trenutku stvorio Luiz i atraktivno u padu s gol-linije izbio loptu i spasio londonsku ekipu od primljenog gola.

Međutim, bio je Haller u novoj prilici i u 107. minuti. Nakon kornera s desne strane visoki napadač njemačke ekipe odlično je skočio i glavom poslao loptu u gornji lijevi kut. Ponovno je svladani Kepa ostao u mjestu, ali je ulogu Luiza ovog puta preuzeo Zappacosta i glavom u posljednjem trenutku spriječio pogodak gostiju iz Frankfurta. 

Prva intervencija Chelseajevih braniča bila je čudesna, a druga spasonosna u tim trenucima na Stamford Bridgeu. 

Pročitajte više