FINAL4 SEHA LIGA

Spektakl u Brestu: Horvat, Čupić i Zrnić za naslov prvaka

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

DANAS počinje završnica rukometne SEHA lige. Bjeloruski Brest ugostio je najbolje rukometaše iz regije. Na završnom turniru za naslov prvaka prvi put u povijesti borit će se čak dva hrvatska kluba, Nexe i PPD Zagreb.

Uz hrvatske klubove tu su branitelj naslova makedonski Vardar i domaćin Meškov Brest. Prvo polufinale igraju Zagreb i Nexe (16:30), a onda će nakon njih na teren Vardar i Meškov (19:00).

Glavne uloge u Vardaru i Meškovu također imaju hrvatski igrači. Za Vardar igraju Igor Karačić i legendarni Ivan Čupić, dok za Meškov nastupaju desni vanjski Šime Ivić i Ivan Pešić, najbolji vratar lige.



Putem televizijskog prijenosa (Arena Sport) i uživo u Brestu, navijači će moći uživati u majstorijama triju legendarnih hrvatskih desnih krila. Na turniru će zaigrati Čupić, Horvat i Zrnić. Za prvu dvojicu još ima vremena da ponovno podignu naslov prvaka SEHA lige, dok je Vedranu Zrniću ovo zadnja šansa jer s 39 godina vjerojatno igra posljednju profesionalnu sezonu.

Trojac koji je obilježio najbolje dane hrvatskog rukometa možda i zadnji put gledamo na okupu na velikom turniru.



Kako god završilo, netko od hrvatskih rukometaša ponovno će otići kući sa zlatnom medaljom oko vrata. Zagreb i Vardar su jedini klubovi koji su sudjelovali na dosadašnjih sedam završnica. Najviše naslova ima Vardar (4), Zagreb jedan, dok Meškov i Nexe traže prvi naslov prvaka.

Pročitajte više