Spektakularan doček novih europskih prvaka u Ateni

GRČKA i Atena su u ponedjeljak navečer dočekali heroje, grčke nogometaše koji su osvajanjem naslova europskih prvaka u Portugalu napravili jednu od najvećih senzacija u povijesti nogometa.

Više od 100.000 Grka dočekalo je zrakoplov sa nogometašima u atenskoj zračnoj luci, odakle su se novi europski prvaci autobusom, praćeni sa više od 40 policajaca na motociklima, sporom vožnjom uputili na stari olimpijski stadion Panathinaikon.

Oduševljeni Atenjani neprestano su zaustavljali autobus, koji je na stadion došao tek u 21.30 sati, a na i oko starog mramornog zdanja okupilo se čak 300.000 ljudi.

Njemačkog izbornika Otta Rehhagela, u čiju je čast bilo i dosta njemačkih zastava, potom je gradonačelnica Atene Dora Bakogianni, zajedno sa svim igračima, proglasila počasnim građanima Atene.

Najveći uspjeh grčkoga nogometa slavio se u beskonačnoj zabavi, ne samo u Ateni, već i u ostalim gradovima, te na otocima gdje su mnogi odmah nakon osvajanja naslova skakali u more. Sa atenskog brda Lykabettus odjekivale su topovske salve, što je dosad bio slučaj samo u najvećim praznicima.

Pročitajte više