PREMIJER LIGA BIH

Spektakularnu utakmicu u BiH obilježilo osam golova, majstorije i dva crvena kartona

Foto: Klix.ba

U PREMIJER ligi BiH odigrana je jedna od najspektakularnijih utakmica u posljednjih nekoliko godina, a akteri su bili Željezničar i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Željezničar je na svojoj Grbavici bio pod velikim pritiskom jer je utakmicu 25. kola dočekao s nizom od šest utakmica bez pobjede u svim natjecanjima, a bodove je tražila i Mladost koja vodi tešku borbu za ostanak.

Obje momčadi su pod velikim pritiskom, a nakon 17 minuta pala su četiri gola

Nakon samo 17 minuta igre pala su već četiri gola, a gosti su vodili s 3:1. Prvo je Nedim Hadžić u trećoj minuti pogodio za vodstvo Mladosti, a onda je pet minuta kasnije Amer Hiroš eurogolom povećao prednost.

U 16. minuti na 2:1 je smanjio nekada najbolji igrač HNL-a Ermin Zec, koji je tijekom karijere igrao za Šibenik i Rijeku.

Samo minutu kasnije golman domaćih Filip Erić napravio je katastrofalnu grešku koju je kaznio Hadžić svojim drugim golom.

Gosti su dobili dva crvena kartona pa fenomenalno pogodili za prednost od dva razlike

Nova drama uslijedila je u 39. minuti kada je veznjak Mladosti Marko Žulj nakon oštrog starta dobio izravan crveni karton.

Potom je u 66. minuti stoper iste momčadi Rijad Sadiku dobio drugi žuti karton pa su gosti ostali s dva igrača manje na terenu.

Željezničar je to iskoristio već u 68. minuti kada je bivši napadač Šibenika Luka Juričić zabio za 3:2.

Domaćin je na sve načine pokušavao izjednačiti, ali nije uspijevao. Tako se stiglo do završnice susreta o kojoj će se dugo pričati.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SAŽETAK UTAKMICE.

Mladosti je u 89. minuti dosuđen slobodan udarac na oko 25 metara od gola, a loptu je uzeo Enes Alić koji je ranije pokazao veliko umijeće iz takvih situacija. On je postigao fenomenalan gol i raspametio suigrače.

Želju je spasio nekada najbolji igrač HNL-a

Kada se činilo da će Mladost doći do čudesne pobjede, novu dramu je donio Zec majstorskim golom glavom u prvoj minuti sudačke nadoknade, a onda je tri minute kasnije Željezničaru dosuđen penal koji je u gol pretvorio Semir Štilić.

Sudac je pored dva crvena kartona pokazao još sedam žutih, što dodatno govori o kaotičnom susretu na Grbavici.

Željezničar je sada šesti na tablici, a nada se da može do druge ili treće pozicije, koje vode u Konferencijsku ligu naredne sezone. Za trećim mjestom, uz utakmicu manje, zaostaje pet bodova. Mladost je deveta s četiri boda i utakmicom više od zone za ispadanje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više