Špijuni iz aviona snimaju tajne treninge Manchester Uniteda

SIR ALEX je zapovijedio da se u kampu Crvenih Vragova uvedu rigorozne mjere sigurnosti jer sa igračima želi vježbati u potpunoj tajnosti: podigao je 3,6 metara visoku ogradu  oko "Tvrđave Carrington", kako sada nazivaju centar za obuku Fergusonovih igrača, a svuda oko čuvanog ulaza je postavio kamere za nadzor.

Međutim, snimatelji, kao i nepoznati naručitelj snimaka trening Uniteda u zrakoplovu marke Cesna prekočili su, odnosno nadletjeli Fergusonove prepreke a njihova špijunska misija je postala iznimno zanimljiva tema. Fotograf Daily Mirrora je zatim kopirao snimanje treninga.

Snimke Rooneya, Ronalda i društva kako vježbaju taktiku, slobodne udarce, uigravaju formacije, mogle bi biti vrijedne rivalima, tvrdi engleski tabloid.

Novinari su čak pratili posadu zrakoplova nakon slijetanja na aerodromu u Derbyshireu, koje su autom dostavljene misterioznom klijentu kod aerodroma Heathrow. Da sve bude u konspirativnom tonu, preuzimatelj pošiljke je bio u Voyageru sa zatamnjenim staklima.

On se rukovao sa dostavljačem - jednim od članova posade aviona što ga je unajmila foto-agencija i ubrzo otišao, piše Daily Mirror. Cesna je letjela na 500 metara visine, a izvršila je tri letačke misije iznad vježbališta.

Otkriveno je kako aviončić koji prilično nevino izgleda ima sofisticiranu opremu za nadgledanje vrijednu 50 tisuća funti, a čak je sa zemlje vidljiva velika leća kojom se vrši snimanje,a nalazi se ispod kabine aviona.

Ukoliko se dokaže da je neki klub iz Premiershipa (možda Chelsea!?) naručio snimanje, mogao bi biti ozbiljno kažnjen od strane engleskog nogometnog saveza.

Pročitajte više