Splićani pod Tornjem igraju i za budućnost Cibone

TRENER Cibone Ivan Sunara osvrnuo na poraz u prvom susretu polufinalnog ogleda sa Splitom, a potom je naglasio što njegovoj momčadi treba za uspjeh u sutrašnjoj utakmici.

"Dosta lagano smo izgubili tu utakmicu u Splitu. Imali smo previše grešaka u napadu te smo dozvolili puno lakih koševa. Ako uspiju razviti svoju igru, Splićani su jako opasni, što se vidjelo i u prvoj utakmici", kaže Cibonin trener.

Obrana na Garnettu je bila uspješna na Gripama, ali treba uzeti u obzir da je jedan od glavnih aduta žutih igrao nezaliječenih leđa. To Vukovima ipak nije bilo dovoljno za prvu pobjedu u seriji.

"Ne može jedan igrač pobijediti sam. Ostatak ekipe Splita je odlično odigrao, pogotovo igrači s klupe. Prevaga je bila njihova igra do kraja prvog poluvremena, mi u drugom dijelu nismo uspjeli ništa preokrenuti", kaže Ivan Sunara.

Ove godine Cibona ima negativan omjer sa Splitom, čini da je ekipa Slobodana Subotića našla formulu za igru protiv Cibone.

"Split je dobio dobru širinu u momčadi. Koncepcijski gledano, najbolje su pokrivena ekipa u hrvatskom prvenstvu", smatra trener Cibone.

Splićani dolaze puni samopouzdanja u Zagreb. Pobjedom mogu riješiti sve, a na Ciboni će biti da pokuša odigrati dobru utakmicu i vratiti stvari na početak.

"Ne možemo na terenu izgledati kao što smo izgledali u Splitu. Igrači su toga svjesni, te vjerujem da će pokazati energiju, volju i koncentraciju. Bitna nam je kontrola skoka i sprečavanje njihovih lakih koševa. Igrači imaju motiv za pobjedu u ovoj utakmici, sutra moramo sve okrenuti i pobijediti. Nemamo nikakvih problema s ozljedama i to je dobra vijest", zaključuje Ivan Sunara.

Zna se da Cibona pleše po žici, a čak i simpatizeri nekad slavnog kluba, željeli bi da padne, jer vjeruju riječima predsjednika Ive Jelušića, koji je u slučaju kiksa u doigravanju za hrvatskog prvaka najavio veliku čistku. Split će, tako, odrediti sudbinu režima koji pre(dugo) vlada pod tornjem.

Subotić: Bit će teško, ovo je Ciboni posljednja šansa

Splićani na krilima pobjede u prvoj utakmici puni optimizma dolaze "pod Toranj". Trener  Slobodan Subotić loptu spušta na zemlju, najmanje što mu je potrebno jest euforija u ekipi koja bi Cibonu vratila u život.

"Bit će teško u drugoj utakmici. Cibona mora slaviti, jer su inače ispali. Mi se idemo u Zagreb boriti", kaže Subotić.

Damjan Rudež nada se da bi Splićani sutra mogli slaviti i plasirati se u finale doigravanja.

"Odlično bi bilo sve riješiti već sutra, no ako i ne uspijemo, u subotu pred svojom publikom možemo slaviti", kaže Rudež.

Druga utakmica polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske igra se sutra u Draženovom domu od 18 sati. Eventualna treća utakmica na rasporedu je u subotu na Gripama.

M.Š.
Foto: K.H.

Pročitajte više