Split domaćin dva milijuna kuna vrijednog Dota 2 turnira

Screenshot: Dota PIT

Dota PIT serija turnira u organizaciji One Game Agencyja iz Splita dobila je potporu Valvea te će postati službeni Minor turnir u Dota Pro Circuitu. Tako će se Split i Hrvatska ponovo smjestiti na svjetsku esport kartu i ugostiti najbolje Dota 2 ekipe na svijetu. Natjecanje će se održati u prekrasnom hotelu Le Meridien Lav od 2. do 5. studenog ove godine, a nagradni fond iznosi 300 tisuća dolara kao 300 bodova za čitavi Pro Circuit. 

Punog naziva AMD SAPPHIRE Dota PIT League zapravo je šesto izdanje Dota PIT natjecanja koje je po novoj strukturi Dota 2 esporta dobilo Minor licencu. Svi relevantni Dota 2 turniri bit će Minor ili Major te će sačinjavati Dota Pro Circuit. Najbolji timovi sezone ponovo će se sresti na The Internationalu iduće godine.
 
Sjajne su to vijesti za sve ljubitelje esporta u regiji, iako ovoga puta neće biti osigurana mjesta za posjetitelje. Logičan je to potez nakon što su se prošla izdanja Dota PIT-a održavala u ogromnoj Spaladium Areni. 
 

 
Što se natjecanja tiče, nastup su potvrdili Newbee i osvajači posljednjeg The Internationala, Team Liquid, a ostali timovi izborit će mjesto u ligi putem kvalifikacija koje počinju već ovog vikenda. Nakon završetka kvalifikacija dobit ćemo šest timova iz šest različitih regija (EU, CIS, SEA, CN, NA, SA). 
 
Među glavnim sponzorima događaja su Twitch.tv koji će prenositi natjecanje, HyperX i AMD, svima dobro poznata imena u svijetu esporta, ali i jedan hrvatski brend MSGW, gaming segment M SAN Grupe.
 
Globalni esport eventi na prekrasnim lokacijama diljem svijeta sve su češća pojava. Upravo u tom segmentu Hrvatska i regija imaju puno toga ponuditi, pogotovo izvan turističke sezone. Među njima je naravno i Split za koji su profesionalni CS:GO i Dota 2 igrači, koji su se natjecali na Counter PIT i Dota PIT natjecanjima, rekli da im je bio među najdražima te godine, a dio njih je sada dobio priliku za povratak. Međutim, prvo će morati proći kvalifikacije. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Pročitajte više