ABA LIGA

Split izgubio od Partizana, mora u doigravanje za ostanak u ABA ligi

Foto: Partizan NIS / ABA liga

U SUSRETU posljednjeg, 26. kola regionalne košarkaške ABA lige Split je na gostovanju u Beogradu izgubio od Partizana 80:58 i tako završio u doigravanju za ostanak.

Da bi izbjegli pretposljednje, 13. mjesto koje vodi u play off za ostanak s drugoplasiranim sastavom 2. ABA lige, Splićani su morali slaviti u zadnjem kolu, a uz to je Žutima trebao i poraz Krke ili Borca.

Na koncu su i Krka i Borac izgubili, ali i momčad s Gripa koja je tako pala na 13. mjesto ABA lige. Iza Splićana je tek Koper Primorska koja je u prosincu izbačena iz lige.

U istom terminu Krka je izgubila na gostovanju kod FMP-a 91:85, dok je Cibona u Čačku pobijedila Borac 82:77. Nažalost, to nije pomoglo Splićanima koji su upisali i 12. poraz od Partizana u 12 međusobnih susreta u ABA ligi.

Partizan je već nakon prve četvrtine vodio 13 razlike (26:13), a na poluvremenu je imao +21 (42:21).

Domaćine su do pobjede predvodili Marcus Paige s 13 koševa i četiri asistencije, Ognjen Jaramaz s 13 koševa i tri skoka te Eric Mika s 12 koševa. Kod Splita su najefikasniji bili Luka Babić s 13 koševa uz sedam skokova, Marko Luković s 12 poena i četiri skoka i Toni Perković s osam poena.

Split će u doigravanju za ostanak igrati s poraženim iz dvoboja finala Druge ABA lige u kojem se sastaju Studentski centar iz Podgorice i sarajevski Spars. 

Cibona je na gostovanju u Čačku pobijedila Borac 82:77, a presudila je posljednja četvrtina koju su Vukovi dobili 24:14. Borac je na ulazu u zadnju dionicu imao pet koševa viška, no gosti su sjajnom igrom u završnici okrenuli rezultat. Cibonu su do pobjede vukli Ivan Novačić s 21 košem i Darko Planinić s 19 koševa i pet skokova. Cibona je sezonu završila s 10 pobjeda i 16 poraza.

Večeras se još sastaju Zadar i Crvena zvezda.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više