Split lako do pobjede protiv Zagreba na Gripama

KOŠARKAŠI Splita lako su ostvarili premijernu pobjedu u novoj sezoni regionalne NLB lige pobijedivši Zagreb 76:54. Zagrebu je to drugi poraz na startu nove sezone.

Split je ponajviše zahvaljujući svojim novim pojačanjima razveselio domaće navijače i upisao laku pobjedu protiv kluba koji ga je prošle sezone na ovom mjestu svladao.

Nakon ujednačenog početka baš su splitske prinove uzrokovale seriju domaćih. Tricama Štembergera, Shannona i Granta, Split se prvi put osjetnije odlijepio (18:10), ali se to naposljetku pokazalo gotovo ključno.

Tada je odlično zaigrao 31-godišnji Eddie Shannon, pojačanje iz francuskog Strasbourga, i Split je poveo 29:15, a poluvrijeme je završilo vodstvom 46:31.

U nastavku se Zagreb nije uspio stabilizirati, niti zaprijetiti, pa su Splićani gotovo rutinski odveli utakmicu kraju i slavili 76:54.

Najbolji je kod Splita bio Shannon sa 21 poenom (plus pet asistencija i šest skokova), dok je Antonio Grant dodao 14. Kod Zagreba je bolji od ostalih bio Jakov Vladović sa 16 poena i on je bio jedini dvoznamenkasti u sastavu gostiju.

U drugoj ranijoj utakmici 2. kola Union Olimpija je u Ljubljani, nakon što je gubila veliki dio utakmice, pobijedila FMP 88:81. Jedan od najboljih u redovima domaćina bio je nekadašnji igrač Splita i hrvatski reprezentativac Damjan Rudež koji je postigao 14 poena uz šest skokova. Vlado Ilievski je bio najbolji kod Ljubljančana sa 16 poena i 5 asistencija.

NLB liga, 2. kolo:

Split - Zagreb 76:54

Union Olimpija - FMP 88:81

Totalsport
Foto: V.G.

Pročitajte više