Split pomeo Varaždin, Zadru bodovi protiv Karlovca, na Šubićevcu bez pogodaka

U UTAKMICAMA drugog kola HNL-a, Split je potpuno deklasirao goste iz Varaždina s 4:0, dva pogotka postigao je Bučan, a po jedan su dodali Žužul i Obilinović. Zadar je više nego uvjerljivo slavio protiv Karlovca s 2:0 pogocima Terkeša i Santinija, a na Šubićevcu, Šibenik i Cibalija odigrali su bez pogodaka.

Nogometaši Splita u potpunosti u ispunili očekivanja svojih navijača na prepunom Parku Mladeži. Sve do 30. minute Split je potpuno dominirao, ali nije uspijevao probiti goste kojima je primarni cilj u ovoj utakmici bio ne primiti pogodak. No, u toj 30. minuti Žužul je imao veliku priliku. Dobio je jednu dubinsku loptu, izbjegao zaleđe, izašao sam pred Krkleca, ali nije uspio zatresti mrežu.

Agresivnom igrom Split tjerao Varaždince na pogreške

No, konačno u 44. minuti Split vodi. Vidić je ubacio u kazneni prostor Varaždina gdje se najbolje snalazi Žužul i gura loptu u mrežu. U drugom poluvremenu Split kreće još žešće. Novi pogodak stigao je u 62. kada su agresivnom igrom natjerali goste na grešku, loptu je ukrao Golubović, dodao za Bučana koji s lakoćom poentira.

Deset minuta kasnije, još jedna velika pogreška Varaždinaca, loptu opet kradu domaći, ovog puta Bučan koji ju topovskim udarcem zakucava u mrežu za 3:0. Potpuno grogirani Varaždinci četiri minute poslije srušili su Bučana u kaznenom prostoru, sudac je dosudio jedanaesterac kojeg u pogodak pretvara Obilinović. Za kraj je Grizelj mogao postići i peti pogodak, ali nije bio priseban.

Zadar je na Stanovima dočekao Karlovac koji je najavljivao pobjedu. Međutim, momci Dalibora Zebića od prve minute krenuli su po pogodak. Već u drugoj minuti odlično je slobodan udarac izveo Begonja. Prebacio je zid, ali lopta odlazi tik uz vratnicu. Uzvratili su gosti osam minuta kasnije. Sam je pred vratara istrčao Novinić, ali odlično brani danas nesavladivi Ježina.
 U 17. minuti Zadar vodi. Napucanu loptu iz zadarskog polja uzima Terkeš ,izlazi pred Sunaru i majstorski ga savladava. Do poluvremena napadi su se smjenjivali s jedne i druge strane, ali bez pravih prilika. Na startu drugog dijela, Husić je opalio slobodnjak, ali na sreću domaćih, loptu je zaustavila vratnica.

Zadar čekao i dočekao

Karlovac je preuzeo inicijativu, bio bliži pogotku, ali Zadar je čekao i dočekao. U 80. minuti Čurjurić je potegao iz slobodnjaka, Sunara obija, a na loptu natrčava Santini i gura je u mrežu. Do kraja je isti igrač mogao povisiti rezultat, ali nije iskoristio pomutnju u redovima Kralovca.

Šibenik i Cibalija odigrali su bez pogodaka i bez previše pravih prilika. U 25. minuti bilježimo udarac Husmanija kojeg igra s lakoćom skida gostujući vratar. Cibalija je svoju najbolju priliku imala u 40. minuti kada je Baraban prošao po strani, vratio za Radotića, ali ovaj s 12 metara puca preko vrata.

U drugom dijelu najbolju priliku Šibenik je imao na samom startu kad je Bačelić-Grgić ubacio u peterac na glavu samog Cerića koji s nekoliko metara od gola promašuje cijela vrata. Još je jednu dobru priliku za Cibaliju imao Baraban, no njegov dobar udarac skinuo je domaći vratar Blažević.

Pročitajte više