Split preokretom u drugom dijelu pobijedio Lovćen na Gripama

Foto: KK Split

SPLIT je nastavio s pobjedama na Gripama. Ovaj put Žuti su u trećem kolu Druge ABA lige bili bolji od Lovćena s Cetinja 72:63 (14:24, 13:12, 28:15, 17:12).

U početnim minutama bilo je previše promašenih šuteva kod Splita, gosti su sve to koristili i poveli, ali u drugom poluvremenu domaći su se probudili. Furiozno su igrači Ante Grgurevića okrenuli utakmicu i na krilima Tomislava Gabrića (svih 17 poena postigao je u drugom dijelu, trice 4/7) i Tonija Perkovića (12 poena u drugom dijelu, šut 100 posto) došli do vrijedne pobjede.

Darko Bajo ostvario je double-double učinak s 13 poena i 10 skokova, a kapetan Mateo Kedžo za 18 minuta postigao je 10 poena.

"Reći da smo slabo otvorili utakmicu je suvišno, bili smo baš bez koncentracije. Uspjeli smo okrenuti i na tome momcima čestitam", započeo je trener Grgurević pa nastavio.

"Kada onako otvoriš i kada se trgneš i kreneš, često stvari ne idu kako bi želio. U gostima kada ovako kreneš u utakmicu, teško se vratiš. Šut nam je dao samopouzdanje u nastavku, to nas je diglo, a protivnike uzdrmalo. U prvoj četvrtini smo jako slabo šutirali, ali mene je više brinula igra u obrani. Kada smo malo zatvorili reket, onda smo ih stigli", zaključio je strateg Splita.

S druge strane, trener Lovćena Zoran Kašćelan pokušao je podići svoju momčad u drugom dijelu, ali nije uspio zaustaviti nalet Splita.

"Zaslužena pobjeda Splita. Znali smo da nas čeka veliki izazov, da je Split jedna od boljih momčadi u ligi. Napravili smo dobro otvaranje. U prvom poluvremenu smo bili izuzetno energični, a poklopilo se da smo imali sreće jer su oni promašili neke šuteve. To je napravilo razliku, to nam je dalo zraka. U drugom dijelu susreta je to bila drugačija priča. Nije me iznenadilo da je Split počeo pogađati. Kvaliteta je ipak došla do izražaja, iako smo se pokušavali vratiti. Međutim, drago mi je da su neki mlađi igrači osjetili kako je igrati u ovoj legendarnoj dvorani", naglasio je trener cetinjskog kluba.

Pročitajte više