Split u očekivanju utakmice stoljeća

U 21:15 na Poljudu će započeti jedna od rijetkih utakmica hrvatske reprezentacije koje se mogu opisati epitetom "povijesna". Hrvatska reprezentacija u prijateljskoj utakmici dočekuje aktualne svjetske prvake i najbolju reprezentaciju svijeta, Brazil.

Brazilcima će utakmica koristiti kao uigravanje prije važne kvalifikacijske utakmice s Čileom, dok će se "Vatreni" pokušati predstaviti u što boljem svjetlu, te naravno, iznenaditi peterostruke prvake svijeta.

Izbornik hrvatske reprezentacije Cico Kranjčar je u danima prije utakmice najavljivao da je utakmica s Brazilom "finale prije finala" Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine, dok će brazilski izbornik Perreira uigravati vezni red bez "požutjelog" Ronaldinha. Motiviran će biti i Ronaldo, kojeg su Adriano i Robinho dostojno zamijenili za jednogodišnje pauze.

Vrijednost nogometaša koji će večeras zaigrati na Poljudu je gotovo 400 milijuna eura, te je sigurno da nas očekuje vrhunski nogometni doživljaj. Podatak da Brazilci u prosjeku zabijaju čak tri pogotka po utakmici u posljednjih godinu dana, nadajmo se, neće impresionirati "Vatrene".

Najava utakmice je i to što se više od 12.000 gledatelja okupilo na stadionu Poljud na službenom treningu brazilske nogometne reprezentacije, što svjedoči o ogromnom zanimanju za dvoboj Hrvatska - Brazil.

Zbog ove utakmice do Splita će "potegnuti" uz hrvatski državni vrh i austrijski i slovenski premijeri Wolfgang Schuessel i Janez Janša.

Podsjetimo, ove dvije reprezentacije snage su odmjerile 22. svibnja 1996. godine kada su mlade selekcije predvođene Runjem, Cvitanovićem, Marićem i Rapaićem remizirale s 1:1 protiv Dide, Roberta Carlosa, Flavia Conceisaa i Rivalda. Hrvatska je tada povela pogotkom Rapaića, a izjednačio je Savio.

Početni sastavi:

Hrvatska: Butina, Tomas, R. Kovač, Šimunić, Srna, Niko Kovač, Tudor, Babić, Kranjčar, Klasnić, Olić

Brazil: Dida, Cafu, Lucio, Juan, R. Carlos, Kaka, Emerson, Ze Roberto, Robinho, Ronaldo, Adriano

Pročitajte više