Split u prvoj ligi nakon punih 49 godina



POBJEDOM protiv Vukovara 3-0 nogometaši Splita osigurali su plasman u prvu HNL. U elitnom natjecanju igrat će nakon čak 49 godina, što je komentirao trener Tonći Bašić.

"Konačno se možemo malo opustiti, prva liga je tu, naš san je ispunjen. Matematički nas ipak još tri boda dijele od potvrde titule prvaka i dok to ne ostvarimo nećemo stati. Nije isto ići u Prvu ligu s 3-4 boda prednosti u odnosu na konkurente ili s osam-devet bodova viška. Potom ćemo dati još više prigoda i mlađima igračima", rekao je presretni Bašić za SN.

Protiv Vukovara, Split je većim dijelom bio bolja momčad. Poveli su golom Ante Vitaića u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, u 53. minuti na 2:0 povisio je Frane Vitaić. Konačnih 3:0 postavio je Milović pred kraj utakmice. Split još očekuje potvrdu licencije, no obzirom da su prijavili Poljud kao svoj stadion, problema ne bi trebalo biti.

U posljednja četiri kola Split treba tri boda da i matematički otvrdi prolaz. Možda se sve službeno potvrdi već pobjedom idućeg vikenda.

Pročitajte više