CSKA - DINAMO

Sport Express: U Zagrebu mrze Mamiće. Zoran je sam sebe postavio za trenera

Foto: Hina

DINAMO večeras od 18:55 u Moskvi protiv CSKA igra utakmicu 2. kola Europa lige.

Najveći ruski sportski dnevnik Sport Express na svojem je portalu Dinamu posvetio dva teksta - jedan o press konferenciji Zorana Mamića, a u drugom je svojim čitateljima predstavio hrvatskog prvaka, ali više se fokusirao na braću Mamić nego na momčad.

Na početku teksta Sport Express ističe da je njihova momčad skoro dvostruko vrjednija od Dinamove te da njihov Hrvat Nikola Vlašić vrijedi 25 milijuna eura, otprilike kao trećina zagrebačkoga kadra.

Rusi nastavljaju kako je golman Dominik Livaković najvrjedniji Dinamov igrač (12,5 milijuna eura) ispred Bruna Petkovića (11) i Mislava Oršića (7,5) te da je četvrti 18-godišnji Joško Gvardiol, kojeg nazivaju najvećim Dinamovim potencijalom i dodaju da je već dogovorio transfer u Leipzig za 16 milijuna eura iduće godine.

Nakon financijskog uvoda, Sport Express se okreće braći Mamić i piše:

"Mamići su omraženi u Zagrebu. Zdravko je bio izvršni direktor Dinama i 2018. je osuđen na šest i pol godina zatvora zbog financijske prevare na transferima Luke Modrića i Dejana Lovrena, a njegov mlađi brat Zoran, koji je radio kao trener i skaut, na četiri godine i 11 mjeseci zbog utaje poreza.

Zdravko je odmah nakon presude otišao u inozemstvo i neće se vraćati, a Zoran je još na slobodi jer u Hrvatskoj osuđenici na manje od pet godina ne moraju odmah u zatvor nego imaju pravo žalbe. Tako Mamić mlađi tiho radi kao trener Dinama. A znate li tko ga je postavio? On sam. Mamić radi kao sportski direktor, a ovog je ljeta odlučio nastaviti trenersku karijeru.

Istina, navijačima se to nije svidjelo. Vatreni Bad Blue Boysi stalno organiziraju akcije protiv trenera, a na jednoj su utakmici izvjesili transparent: 'Mamiću, cigane, odlazi iz svetinje'".

Ruski sportski dnevnik dalje piše kako je unatoč unutarnjim ratovima Dinamo i dalje vladar hrvatskog nogometa i uspješno izvozi igrače. Napominje da se dolaskom Mamića taktika nije mijenjala već da zagrebačka momčad stalno igra s četiri obrambena igrača i gustom vezom, a da se mijenja samo broj napadača u formacijama 4-3-3, 4-3-1-2 i 4-3-2-1 te očekuje da će u jednoj od tih formacija istrčati večeras u Moskvi.

Pročitajte više